Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08 Aralık 2017, 03:42   Mesaj No:17

Medine-web

Medineweb Site Yöneticisi
Medine-web - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medine-web isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 1
Üyelik T.: 14Haziran 2007
Arkadaşları:7
Cinsiyet:Erkek
Yaş:49
Mesaj: 2.988
Konular: 339
Beğenildi:1172
Beğendi:346
Takdirleri:7784
Takdir Et:
Standart

şu prensibi çok severim ki bu prensibe hadis ilminde "cerh ve tadil"denilir.bu prensibin amacı şu:"islam ilimleri sağlam temellere dayandırılmak zorunludur.bu sağlam temel için hakkında tek kuşku olan bir ravinin rivayeti red edilmiştir."

yani türkçesi şudur :" ey ravi ey mürşid ey tebliğci ey alim ey kuddise siruhlar ey radiyallahu anhumlar ey rahmetullahı aleyhimler BEN İÇERİKTEN ÖNCE SENİ KABUL ETMEM LAZIM.VARSA FİLİM FIRILDAĞIN DEDİKLERİN DOĞRU BİLE OLSA SEN İŞİN İÇİNDE OLDUĞUNDAN RED EDİYORUM" demektir.

biraz daha açılım yapacak olursak şu noktada buluşuyoruz.ne dedi değil,kim dedi önemlidir.bunun için diyen kişi önce toplumda emin sıfatını elde etmesi kendisini kabullendirmesi gerekir.mesela Resulullah sav gerek bisetten önce ve gerek bisetten sonra 63 yıllık hayatında düşman dost kafir mümin tek bir kişi ona yalan isnad edememiştir.düşman dost seven sevmeyen herkesin ittifakla kabul ettiği ve kendisini kabul ettirdiği şu sıfattır MUHAMMEDUL EMİN.

işte cerh ve tadil prensibi bize şunu öğretiyor."ne dedi" doğru yada yalnış farketmez "kim dedi" önemli olan budur.kim dedi sağlam ise ne dediye geçebiliriz. "kim dedi" de sorun varsa ne dediğini okumayız bile.

KONU İLE DEĞİL HEP KONU DIŞI KONUŞULDU DEMİŞSİN.işte asıl mesele budur.zuhuratlar kişiye özeldir üçüncü kişiye nakledilmez.zuhuratlar akide ve fıkıh için beş para etmez ve geçersizdir.zuhuratlar muttakilerde olur ve zuhuratlar deşifre edildiğinde üçüncü kişilere nakledildiğinde o zuhuratın abdesti bozulur dolayısıyla zuhuratçıyıda güvensiz kılar.bu izahtan yola çıkarak kim dedi :CÜBBELİ ne dedi :GEÇ!

ey cübbeli sen kalk avam tabakasına "Allah ete kemiğe büründü mahmut olarak güründü de" cahil/avam insanların kafasını karıştır beyınlere bin bir tilki /şüphe yerleştir sonrada dön izah et öyle demek istemedim de şöyle demek istedim de.GEÇİNİZ....NE DEDİĞİNE DEĞİL KİM DEDİ ONA BAKARIM.

tarihte amr bin as var sahabe...babası as bin vail...bu adamın babası ölene dek islam düşmanı bir kafir...amr ise tilkiliği filim fırıldağı ile meşhurdur.hz ali bu adama şehid edilene kadar kunutta lanet okur.
neden?
bu adamın mısırın valisi olabilmek için tilkilikleri filim fırıldakları müslümana yakışmayan oyunları sonucu sıffında 20 bin sahabe katledilmiştir.hz ebubekrin oğlu muhammedi öldürmüş ama nasıl öldürme? bir eşeğin karnını yarıp içine yerleştirip ateşe verip kavurma yapması...israil ancak bunu yapar! bu adamın rivayet ettiği hadisleri/fetvaları mi kabul edeceğim?
CÜBBELİYE GÖRE AMR BİN AS VELİDİR DOKUNULMAZDIR.KARŞI ÇIKAN KAFİRDİR.

hz alinin hz aişenin ömrünün sonuna kadar kunut duasında buna lanet etmesi ne demektir?

yine hind ve ebu süfyanın oğlu muaviye...sahih hadisi şerifte baği olarak adlandırılan bu ve taraftarları hz ammar bin yasiri öldürmüşlerdir.sevmediği sahabeleri zehirli bal şerbeti ile öldürmüştür.gözünü kırpmadan müslüman öldürmek nedir?üstelik ammar bin yasiri öldürecek kişilerin baği asi olduğunu söyleyen resulullah...bu hadisi inkar mümkün olmadığından ne diyor muaviye? O BAĞİ BİZ DEĞİLİZ ÇÜNKÜ AMMARI ÖLDÜREN ALİ DİR.AMMARI SAVAŞA SOKMASAYDI ÖLMEZDİ !!!! AYNI CÜMLEYI YILLAR SONRA BUNUN AYAŞ KATİL OĞLU YEZİT SÖYLEYECEKTİR.HÜSEYİNİ VE RESULULLAHIN ZÜRRİYETİNİ KERBELADA BEN ÖLDÜRMEDİM.ALLAH ÖLDÜRDÜ!
ümmetin başına sarhoş ayaş zinakar zalim yezidi bela eden bu değil mi? resulullahın neslinin kökünü kerbelada kazıyan bu ve oğlu değil mi? bunun anası hz hamzayı dağrayıp organlarından halhal küpe bilezik yapan değil mi? yine ana babası silah zoruyla müslüman olmadılar mı? üstelik müslüman olduktan sonra da defalarca mürted olmadılar mı?

DAHASI RESULULAHIN ZÜRRİYETİNİ KATLEDECEKSİN VE AĞZINDAN DA ALLAHUMME SALLİ ALA MUHAMED DÜŞMEYECEK.VE RESULULLAHIN HALİFESİ ÜNVANINI KULLANACAKSIN.NASIL BİR MANTIK NASIL BİR KAFA BU???
20 BİN SAHABE KATLEDECEK KADAR ALLAH İLE BAĞIN KOPUK OLACAK.
VEE..
bu adama sahabe diyeceğim ra diyeceğim rivayet ettiği hadisleri kabul edeceğim öyle mi?

konuyu dağıttık farkındayım.sizi ikna etmek ufkunuzu genişletmek için uğraşıp duruyorum.
kim dedi çok önemlidir.kim dedi hendeğinden geçtiğinde ne dedi konusuna geçebiliriz.dolayısıyla cübbelinin reddiyesi önemli değil önce cübbeli ile işimiz var.verdiğin videolarda kem küm ile tahribatı yangını söndürmeye çalışıyor.delinin biri kuyuya bir taş atar kırk akıllı çıkarmak için uğraşırmış....

MUHAMMED EŞİTTİR ALLAH.
sübhanallah....

koltuğunu korumak uğruna bütün işi gücü şeyhini yüceltmek yüceler yücesi yapmak! olan bir adam ne dediği değil sen kimsin o önemlidir bizim için.

imam buhariden gelen hadis vermişsin Allahın velileri....amenna sadakna...ayetlerde de var velilerin dokunulmazlığı...

iyi de Allahın velileri diye önümüze sürdüğünüz mahmud efendiye veli kimliğini nufus idaresinden mi aldınız?


YA BUNA NE DENİLİR?
MUHAMMED EŞİTTİR ALLAH?! İZLE BAKALIM??
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
__________________

Büyükler fikirleri,Ortalar olayları,Küçükler kişileri tartışır.
Alıntı ile Cevapla