Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09 Aralık 2017, 14:17   Mesaj No:19

Filistin

Medineweb Aktif Üyesi
Filistin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Filistin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 680
Üyelik T.: 25 Aralık 2007
Arkadaşları:1
Cinsiyet:
Memleket:Bedlis
Yaş:43
Mesaj: 214
Konular: 19
Beğenildi:273
Beğendi:500
Takdirleri:2691
Takdir Et:
Standart

Alıntı:
Abdulmelik Üyemizden Alıntı Mesajı göster

tarihte amr bin as var sahabe...babası as bin vail...bu adamın babası ölene dek islam düşmanı bir kafir...amr ise tilkiliği filim fırıldağı ile meşhurdur.hz ali bu adama şehid edilene kadar kunutta lanet okur.
neden?
bu adamın mısırın valisi olabilmek için tilkilikleri filim fırıldakları müslümana yakışmayan oyunları sonucu sıffında 20 bin sahabe katledilmiştir.hz ebubekrin oğlu muhammedi öldürmüş ama nasıl öldürme? bir eşeğin karnını yarıp içine yerleştirip ateşe verip kavurma yapması...israil ancak bunu yapar! bu adamın rivayet ettiği hadisleri/fetvaları mi kabul edeceğim?
CÜBBELİYE GÖRE AMR BİN AS VELİDİR DOKUNULMAZDIR.KARŞI ÇIKAN KAFİRDİR.

hz alinin hz aişenin ömrünün sonuna kadar kunut duasında buna lanet etmesi ne demektir?

yine hind ve ebu süfyanın oğlu muaviye...sahih hadisi şerifte baği olarak adlandırılan bu ve taraftarları hz ammar bin yasiri öldürmüşlerdir.sevmediği sahabeleri zehirli bal şerbeti ile öldürmüştür.gözünü kırpmadan müslüman öldürmek nedir?üstelik ammar bin yasiri öldürecek kişilerin baği asi olduğunu söyleyen resulullah...bu hadisi inkar mümkün olmadığından ne diyor muaviye? O BAĞİ BİZ DEĞİLİZ ÇÜNKÜ AMMARI ÖLDÜREN ALİ DİR.AMMARI SAVAŞA SOKMASAYDI ÖLMEZDİ !!!! AYNI CÜMLEYI YILLAR SONRA BUNUN AYAŞ KATİL OĞLU YEZİT SÖYLEYECEKTİR.HÜSEYİNİ VE RESULULLAHIN ZÜRRİYETİNİ KERBELADA BEN ÖLDÜRMEDİM.ALLAH ÖLDÜRDÜ!
ümmetin başına sarhoş ayaş zinakar zalim yezidi bela eden bu değil mi? resulullahın neslinin kökünü kerbelada kazıyan bu ve oğlu değil mi? bunun anası hz hamzayı dağrayıp organlarından halhal küpe bilezik yapan değil mi? yine ana babası silah zoruyla müslüman olmadılar mı? üstelik müslüman olduktan sonra da defalarca mürted olmadılar mı?

DAHASI RESULULAHIN ZÜRRİYETİNİ KATLEDECEKSİN VE AĞZINDAN DA ALLAHUMME SALLİ ALA MUHAMED DÜŞMEYECEK.VE RESULULLAHIN HALİFESİ ÜNVANINI KULLANACAKSIN.NASIL BİR MANTIK NASIL BİR KAFA BU???
20 BİN SAHABE KATLEDECEK KADAR ALLAH İLE BAĞIN KOPUK OLACAK.
VEE..
bu adama sahabe diyeceğim ra diyeceğim rivayet ettiği hadisleri kabul edeceğim öyle mi?
Sayın Hocam bunu dile getirmek cesaret ister.birilerinin klasik tekfir ve tepkilerine aldırmadan cesaretinizi ayakta alkışlıyorum.ama ebu süfyanın mürted olduğunu duymamıştım.ikinci bir şey daha aklıma takıldı.Amr Bin As ve Muaviye Bin Ebu Sufyan Sıffın'ın,meşru halifeye isyanın,islam ümmetinin arasına tefrika ve fitne ekmenin baş sorumlularıdır.dediğiniz gibi binlerce sahabe-i Kiram'mın şehadetine neden olmuşlardır.Buraya kadar tamam anlaşıldı.asıl soru ise İbn Zübeyr,Hz Aişe,Hz Talha gibi seçkin sahabeler de isyan etmedi mi Hz Ali'ye ? sıffında en az Muaviye ve Amr kadar sorumlu değilller mi?
Alıntı ile Cevapla