Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07 Nisan 2018, 08:57   Mesaj No:2

Nebevi Sevda

Medineweb Emekdarı
Nebevi Sevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Nebevi Sevda isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 59388
Üyelik T.: 05 Nisan 2018
Arkadaşları:3
Cinsiyet:
Memleket:Istanbul
Yaş:52
Mesaj: 1.451
Konular: 333
Beğenildi:1755
Beğendi:1023
Takdirleri:13216
Takdir Et:
Standart

Üniversite etrafında şekillenen İslamcı gençlik çok okuyor; yayınevleri, dergiler etrafında kendilerini ifade ediyorlardı. 
 
Refah Partisi Mart 1989'da yapılan Belediye Başkanlığı Seçimlerinde Türkiye genelinde toplam oy oranını % 9.8'e çıkardı. Kahramanmaraş, Sivas, Şanlıurfa, Van ve Konya illerinin belediye başkanlıklarını kazandı.

ABD ve Rusya arasında ki geçen soğuk savaş dönemi sona eriyor Doğu blok çökerken Batı; Darbeler Ülkesi olan Türkiye'yi yeniden kendi içine çekmeye çalışıyor. Batı uyanan bir Türkiye asla istemediği gibi taşeron örgütler aracılığıyla ülkede suikastlar yapıyordu.

MİT Müsteşarı Teoman Koman 1989 Aralık ayında Başbakanlığa gönderdiği mesajda '' Dört kişiye suikast yapılacak istihbaratı aldık. Bunların korunması elzemdir'' demesine rağmen gerekli tedbirler alınamadığından( 31 Ocak 1990 Muammer Aksoy,7 Mart Çetin Emeç, 4 Eylül Turan Dursun, 6 Ekim Bahriye Üçok) suikast ve bombalı paket bırakılarak öldürülmüşlerdi. 

 20 Ekim 1991 Milletvekili Erken Genel Seçimine Refah Partisi, Milliyetçi Çalışma Partisi, Islahatçı Demokrasi Partisi üçlü ittifak olarak katıldılar. Sultanahmet meydanında 500 Bin kişiyle tarihi miting yapılmışâ€¯20 Ekim 1991 Erken Genel Seçimlerine bu şekilde katılan Refah Partisi (RP), Türkiye genelinde kullanılan seçmen oylarının % 16.90'ını alarak TBMM'ye 62 milletvekiliyle girdi. TBMM'de grup kuran dört partiden birisi oldu.

Türkiye'de her on yılda bir darbe beklenirken medya eliyle adeta darbe çığırtkanlığı yapılıyordu. Kartel Medyasında yayınlanan yazı dizisinde''Yeşil Kuşak Ne İstiyor'' şeklinde günlerce yayınlandı. Türkiye adeta iç savaşa doğru sürükleniyor. PKK güçlendiriliyordu.

Suikastların ardı arkası kesilmiyor Derin Devlete kim dokunuyorsa ya suikasta uğruyor ya da tehdit ediliyordu.

24 Ocak 1993 Uğur Mumcu'nun aracına konulan bomba sonucu öldürülmesi.
24 Mayıs 1993 de silahsız 33 askerin otobüsle gönderilmesi ve hepsinin Bingöl yolunda kurşunlanarak Şehid edilmesi.

Terör olaylarından dolayı Ülkenin düştüğü Ekonomik dar boğaz ve binlerce masum insanın katledilmesi. 

Ülke içinde kutuplaşma ve kamplaşma derinleştikçe(Kürt-Türk,Alevi-Sunni,Laik-Dindar) daha derinleşiyor darbeye zemin hazırlanıyordu.

Aziz Nesin'in İran asıllı Selman Rüştü'nün ''Şeytan Ayetleri'' kitabını tercüme etmesi ve Aydınlık Dergisinde yayınlaması Ülke içinde tepkilere sebep verdi. Son olarak Sivas Madımak Otelinde söylediği''Bin yıl önceki indirilen Kuran'a inanmamı kimse beklemesin'' sözü olayları fitilledi.

Madımak Oteline toplanan kalabalık ve Sivas da sergilenen provekeler neticesinde 2 Temmuz 1993'de 33 kişi dumandan zehirlenerek öldü.

PKK terör Örgütü Erzincan, Başbağlar Köyüne girerek çoluk çocuk demeden 33 kişiyi katletti. Köyü ateşe verdi. Masum onlarca beden.

Koalisyonlar, iç ve dışâ€¯borçlanma, Dolar karşısında eriyen TL.
Alıntı ile Cevapla