Konu Başlıkları: Tekfircilerin Tekfir Listesi
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24 Nisan 2018, 09:56   Mesaj No:20

Uyarıcı

Medineweb Acemi Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:Uyarıcı isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 32986
Üyelik T.: 01 Kasım 2013
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 29
Konular: 0
Beğenildi:2
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart

Ebu ömer rumuzlu üyeye.

İlmin olmadığı yerde cehalet hakim olur. Allah kişiyi bilmeden din hakkında konuşmaktan men etmiştir.Çünkü din hakkında bilgi sahibi olmadan konuşan kişi mutlaka Allah'a ve rasulüne iftira atmış olur.

Kuran Araf suresi 33.ayette "Allah hakkında bilmeden söz söylemeyi yasak kılmıştır zikretmiştir.

Yani cehaletinde bir sınırı olmalıdır.
Allah hakkında bilmeden söz söylemek, O'nun katında haramların en büyüğü ve azabı en çetin olanıdır bunu müslüman olan bilir.

Bidat ve sapıklıklar bunun üzerine bina edilir. Bu sebepledirki dindeki her bidat ve dalaletin temel esası Allah hakkında bilmeden söz söylemektir. Onun içindir ki selef ve büyük imamlar buna şiddetle karşı çıkmış, nerde olursa olsun bu günahı işleyenlere karşı reddiyeler yapmış ve halkı onların fitnelerinden şerlerinden şiddetle sakındırmışlardır;

Bugün ise bu hususta kötülük, zulüm ve saldırı günahları karşısında cahil insanların takındıkları tavır çok daha ileri boyutlara varmıştır.

Asıl itibarıyla bidatlerin dine verdiği zarar ve yıkım diğerlerinden çok daha korkunçtur. Nitekim Allahu Teala, kendi aklına dayanarak, Allah katında bir delile istinad etmeksizin, herhangi bir şeyi helal veya haram olarak dine sokan kimseleri kımamış ve bu fiili şirk olarak vasıflanmışlarmıştır:

Seyyid Kutub gibi inancı uğruna canını feda edecek kadar samimi bir müslümana dil uzatacak haddini aşan cahiller elbetteki kıyamet günü bunun hesabını vereceklerdir.

Şayet ilimde dirayette kendinizi yeterli bir seviyede görüyorsanız bu takdirde Seyyid Kutubun akidesinin varsa çarpık tarafları bunları ortaya koyun ve bunu ilmi bir şekilde çürütün.

Davetülhak şunu tekfir ediyor bunu tekfir ediyor " Kafire kafir demeyen kafirdir" sözünü Kuranın bir ayeti gibi tahayyül ediyor diyen üyeye soruyorum? Siz niçin bu cahilin söylediklerine cevap vermiyor ve onu uyarma ihtiyacı duymuyorsunuz? İlim seviyesi yazmış olduğu üçbeş satırda bile açıkça ortada olan bu kişiye karşı niçin sessiz kalıyorsunuz?

Bunun cecabı şudur; Çünkü sizde usül yok akide yok. İşte biz bu tür cahillerin din hakkında bilöeden yazdıkları yazılarını ya siliyoruz yada gerekli uyarıları yapıyoruz.

Diğer üyelere cevaplarımızı bilahere vereceğiz. Allah'ın izni ve iradesiyle.

Bu konuda son omarak.

“Dillerinizin yalan olarak nitelendiği şeyler hakkında, şu helaldir, su haramdır, demeyin sonra Allah’a karşı yalan uydurmuş olursunuz†(Nahl, 116) buyurarak ikaz etmiştir.

Sırf kendi aklına dayanarak şu helaldir bu haramdır bu müslümandır bu kafirdir diyenler şüphesizki Allah'ın zatına sıfatlarına dairde derin itikadi batıllara dalmışlardır.
Alıntı ile Cevapla