Konu Başlıkları: Tekfircilerin Tekfir Listesi
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26 Nisan 2018, 12:05   Mesaj No:23

Uyarıcı

Medineweb Acemi Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:Uyarıcı isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 32986
Üyelik T.: 01 Kasım 2013
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 29
Konular: 0
Beğenildi:2
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart

Gerek Abdülmelik beyin söyledikleri gerek Fecr rumuzlu üyenin söyledikleri dine uygun olmayan heleki ehli sünnet menhecine hiçte uygun olmayan bundan ziyade dini hiçbir alt yapısı ve herhangi bir delili olmayan tamamen hisler ve duygularla yazılmış asışsız ithamlarla dolu sözlerdir.

Allah nur suresi 2.ayette "Allah'ın hükmü ile hükm ederken sizi bir acıma duygusu tutmasın" buyurarak hüküm vermede hislerle ve duygularla hareket edilmemesi hususunda bizi uyarmıştır.

Biz şirk ehline müşrik hükmü verdiğimizde ki bu Allah'ın mutlak emridir onları cehenneme göndermiş oluyoruz oysa siz hiçbir delile dayanmadan ve ehli islam alimlerinin üzerinde icma ettikleri müslüman hükmü verme yolları ve kaideleri gözetilmeden delilsiz bir şekilde müslüman hükmü verdiğinizde bizi eleştirdiğiniz şeyi kendiniz yapmış olmuyormusunuz?

Delilsiz bir şekilde dinin usül ve kaidelerine uygun olmayan yollarla tekfir eden nasılki hata yapmış kabul ediliyorsa aynı şekilde dinin kaide ve usüllerine uygun olmayan şirk ehline müslüman hükmü vermekte aynı şeydir.

İşte bizimde forumda insanlara tebliğ ettiğimiz şey tam olarak budur.

1-Müslüman hükmü nasıl verilir?

2-Hükmü nasıl verilir?

Mademki sizde ehli sünnet olduğunuzu söylüyorsunuz bu konuda sizden islam alimlerinden nakiller istirham ediyorum. Buyurun sözünüzün selefini getirin ki söylediklerinizin ilmi bir değeri olsun.

Tekfir listesine gelince. Vermil olduğunuz cevapla burada ilk söylediklerimde beni haklı çıkardınız. Demekki siz konuya vakıf olmadan bu listeyi mürci zihnete sahip forumlardan aldınız ve paylaştınız bunu araştırma zahmetinde bile bulunmadınız.

Oysa Kuran size fasık birinden haber geldiğinde bunu araştırın meselenin aslını astarın bilin öylece fikir sahibi olun dediği halde siz bunu yapmamışsınız. Buda sizin müslümanlara karşı nasıl bir ön yargı içerisinde olduğunuzun kanıtıdır.

Daha öncede ifade ettiğim gibi biz reddiye yazdığımız yazıları yerine ve yazının içerikliğine göre silmiyoruz. Tabiki sildiklerimizde oluyor. Anxak biz sürekli üyelerin yazdıkları yazılardan mesul değiliz diyede söylüyoruz.

Yazı silinmemiş orada duruyor bende aldım paylaştım diyeceğinize yazının olduğu bölüme bir göz atsaydınız zaten hakikatı görürdünüz.

Siz dine uygun hareket etmediniz ve hakkımıza girdiniz bunun hesabını kıyamet günü illeki vereceksiniz.
Alıntı ile Cevapla