Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22 Mayıs 2018, 22:03   Mesaj No:4

Mihrinaz

Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Mihrinaz isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:68
Cinsiyet:Anne
Memleket:MEDİNEWEB
Yaş:43
Mesaj: 12.403
Konular: 1269
Beğenildi:11847
Beğendi:8990
Takdirleri:26241
Takdir Et:
Standart

BEKLENEN AÇIKLAMA ARKADAŞLAR...

Arkadaşlar DGS sınavına girmeden İlahiyat lisans tamamlama ile ilgili YÖK bugün açıklama yaptı aşağıdaki tabloda yazan açıklamadan da anlaşılacağı üzere 18.05.2018 tarihinden önce ilahiyat önlisans Programından mezun olan herhangi bir kurum vs gözetmeksizin tüm öğrenci adaylarını kapsıyor...

ilgili tarihten sonra mezun olacak adaylara Dgs sınavına girmelerini tavsiye ederim bildiğim kadarıyla dgs ile ilitama 3952 kişilik kontenjan ayrılmış ve ayrıca örgün olarak okumak isteyenler içinde kontenjanlar ayrılmış bu ilgili yasanın çıkmasından sonra ilahiyat önlisans Programı mezunu sayısı azalacağı için
muhtemelen dgs sınavı sonuncuda taban puanlarda da düşme olacak o yüzden bu sene mezun olacaklardan ilitam yada örgün ilahiyat lisans tamamlamak isteyen öğrenci kardeşlerimize Dgs sınavına girmelerini tavsiye ediyorum.

İlahiyat Lisans tamamlama Yerleştirme işlemleri, adayların ön lisans not ortalamalarını göre sıralanarak yapılacaktır. Muhtemelen tıpkı Sağlık Lisans tamamlama da olduğu gibi ayrıca bu haktan yaralanacak olan adaylar direk kayıt olmuyorlar..

Önce Ösym ilgili tarihler arasında tercih kılavuzu yayınlayacak Sizlerde tercihte bulunacaksınız. muhtemelen sağlıkçılarda olduğu gibi 20 üniversite tercih hakkınız olacak tercih sonucunda herhangi bir ilahiyat lisans programına yerleştirmeniz yapılırsa bu durumda kayıt yaptırıp üçüncü sınıftan başlayacaksınız.(yerleştirmesi yapılamayan adaylar sonraki senelerde yine tercih işleminde bulunabilecek..)

Çelebi Başaran
__________________

~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~




Alıntı ile Cevapla