"Sütlaç"/medineweb mutfağı
Malzemeler
1 lt. süt (5 su bardağı)
1 su bardağı şeker
1,5 yemek kaşığı mısır nişastası
2 adet yumurta sarısı
1 çay bardağı haşlanmış pirinç
1 paket vanilya
5 adet toprak kase veya borcam
Yapılışı
Pirinç suda haşlanırken süt tencereye konur ve içine şeker ilave edilir ve karıştırılarak kaynatılır.
Kaynadıktan sonra vanilya eklenir.
Mısır nişastası 1 su bardağı su ile sulandırılır.
İçine 2 adet yumurta sarısı eklenip karıştırılır ve süzülür.
Bu karışım yavaş yavaş kaynayan sütün içerisine karıştırılarak ilave edilir.
Haşlanmış pirinç suyu süzülerek karışıma ilave edilir.
Kaselere doldurulur.
Derin fırın tepsisinin içine kaseler oturtulur ve kaselerin ortasına gelecek şekilde tepsi su ile doldurulur.
Önceden 180 derece ısıtılmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir.
Fırın sütlaç pişerken turbonun kapatılıp fırının çalışması ve sütlacın kaynatılmadan kızartılması gerekli.
1 saat dinlndikten sonra servise hazırdır.
Afiyet olsun..