Konu Başlıkları: Bugün ki ıftar Menümüz
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30 Mayıs 2018, 00:49   Mesaj No:2

Mihrinaz

Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Mihrinaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:68
Cinsiyet:Anne
Memleket:MEDİNEWEB
Yaş:43
Mesaj: 12.403
Konular: 1269
Beğenildi:11856
Beğendi:8990
Takdirleri:26311
Takdir Et:
Standart

Adam dün akşam hangi restoranda iftar davetinde olduğunu paylaşıyor..Masası, içeceği, her türlü yemeğini sokuyor milletin gözüne. Sonra Yarın akşam buna benzer bir paylaşım yapıyor. Afrikada ki aç kardeşlerimiz, yoldaki gariban Mehmet emmi. .değerlerimiz...Birde ayet yada hadis paylaşıyor.. Cuma ya gitmeyen beynamazın cuma mesajı paylaşıp sevap kazandığını umması yada cumaya gitmeyenleri eleştirmesi gibi bişey yani...Ve bir gün öncesi zengin restoran masasının beğwnip alkışlayanlar. .Bu sefer ağlayan Mahsun ifadeler takınıyorlar..Bu ne tutarsızlık.

Herkes tutuyor bu edebiyatın bir ucundan sanki sorumluluğu üzerinden bir başkasına atmak istwrcesine..nereye giderse...

Hocam yanlış anlamayın önce kendi nefsime söylüyorum bunu elbette..Siz söyleyin hem bu eleştirileri yapıp hemde kim bu davetleri yapmaktan geri kalıyor.. Acaba Ramazan'ın farz ibadet oluşu unututulmuş, gelenek ve kültürel bir âdet haline dönüşmüş olmasının etkisi var mı bunda? Bence çok var...

Eli/günü, aşırı uçlu davetleri bilmem ama Helalinden ve temizinden evladı iyalimiz için yapacağımız yaptığımız her hizmetin sevap olduğunu biliyorum..
Çok şükür belediye çadırları kuruluyor meydanlara, mahalle aralarına da aç olanlarda yolda kalmışlarda evine yetişememiş olanlarda gönül rahatlığıyla iftarlarını edebiliyorlar...Bir yıla yayılması en güzeli bence..Kış ve yaz..
__________________

~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~




Alıntı ile Cevapla