Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03Haziran 2018, 00:49   Mesaj No:1

Abdulkadir Seven

Medineweb Acemi Üyesi
Abdulkadir Seven - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Abdulkadir Seven isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 59513
Üyelik T.: 01 Mayıs 2018
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 44
Konular: 31
Beğenildi:55
Beğendi:1
Takdirleri:214
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Şeytanla Dört Yandan Savaş / Abdulkadir Seven

Şeytanla Dört Yandan Savaş / Abdulkadir Seven

Şeytanla Dört Yandan Savaş.

----------------------------


Şeytan insanları, yolun doğrusunda yürüdüklerini görürse, müdahale edeceğini, şükretmelerini önleyeceğini, günahları süslü gösterip azdıracağını, onları vesveseye boğacağını, önden-arkadan ,sağdan-soldan sokulacağını ve cehennemi insanlarla doldurulmasına vesile olacağını duyurmuştur.
Ayetlere baktığımızda bunu yakınen göreceğiz...


“Öyle ise” dedi, “Sen beni azgınlığa mahkûm ettiğin için, ben de onları gözetlemek üzere Senin doğru yolunun üzerinde pusu kurup oturacağım.” “Sonra onların gâh önlerinden, gâh arkalarından, gâh sağlarından, gâh sollarından sokulacağım, vesvese verip pusu kuracağım, Sen de onların ekserisini şükreden kullar bulmayacaksın!” (A'raf, 7/16, 17)

Dedi ki: "Rabbim, beni kışkırttığın şeye karşılık, andolsun, ben de yeryüzünde onlara, (sana başkaldırmayı ve dünya tutkularını) süsleyip-çekici göstereceğim ve onların tümünü mutlaka kışkırtıp-saptıracağım."(Hicr suresi:39)

Doğru yolda olmayanlara dokunma ihtiyacı zaten duymamaktadır. Çünkü o artık tuğyana bulaşmış.Şeytanın yareni olmuştur. Şeytan özellikle mü'minlere süslü yollarla yaklaşmaya çalışmıştır.


S.Kutup, şeytanın bu özelliklerinin fıtratında köklü biçimde yer ettiğini, bütün psikolojik sapmalarına rağmen, akli muhakeme ve muvazenesinin çok güçlü olduğunu belirtir. Ona göre bu akıllıca ve sinsice sokulma yolları, beş duyu ile kavranamaz (1)

Şeytanın dört yönden sokulması ne anlama gelmektedir?

1-Önden gelmesi:

Geleceği karanlık gösterir. Kişiye, yapayalnızsın, herkes kötü, yeteneksizsin, hep başarısızsın, geleceğin belirsiz, zenginlerin elinde oyuncaksın der, ümitsizlik bataklığına atar, psikolojisini allak bullak eder. Millet olarak geleceğiniz yok, fakir, geri ve başarısız olacak, süper ülkelere esir kalacaksınız dedirtir, her gün daha kötüye gidiyor, bu düzelmez der ümitleri kırar. Gelecek kaderde yok, yani kader yok dedirtir. Geleceği kara delik gibi kaos içinde gösterir. Ölüm sonrası hayat yok dedirtir, ahireti inkar ettirir.

2-Arkadan gelmesi:
Geçmişte kulun yaptığı faziletleri ve güzellikleri övdürür ve onlarla gurur duymasını sağlar....Diğer bir özelliği ise geçmişteki yapmış olduğu çirkin işleri övünerek anlatır.

3-Soldan gelmesi:
Açık küfür, inkar ve şirk kimliğiyle yaklaşır, iman esaslarını inkar ettirir. İnkarcılığı ilke edinen , materyalizmi esas alan, dini afyon olarak gören farklı ideolojilerle, bilimleri doğayı Rabbinin yerine koyan akımlarla gelir. İnanç konularıyla ilgili sorular üretir, kafaları karıştırır. Açıkça en büyük benim der, benliğini kıyasıya savunur, gerisini yok sayar. Öylesine kendini büyük görürki adeta kibri tuğyan haline gelir.

4-Sağdan gelmesi: Şeytanın en tehlikeli geliş yeri burasıdır.Mü'min burda kendine çok dikkat etmeli.Vesvese hastalığına kapılmamalı. Şeytan öylesine yakın olurki ALLAH adına bizleri kandırabilir. Haktan doğrudan yana görünür. Pek çok hak makyajlı maskeler kullanır. Doğru şeylere fesat karıştırır. Müslümanların birbirini kıskanmalarını, gıybet etmelerini, karalamalarını sağlamaya çalışır. Hayırla başladığımız yola birde bakarsınızki şer bulaşmış ve sizi fersah fersah beriye atmıştır. Şeytanın en tehlikeli gelişi bu şekildedir malesef...

1-S.Kutup,fi-Zılalil-Kur'an, Hikmet Y.İst.6/34.

Kardeşler konumuzun devamı gelecek inşALLAH bu başlıklardan sonra....

selam ve dua ile..
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi Abdulkadir Seven 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Hendek ve Ateş Abdulkadir Seven Makale ve Köşe Yazıları Abdulkadir Seven 0 1445 02 Eylül 2018 13:22
Mü'minin Silâhı: Sabır ve Dua/Abdulkadir Seven Makale ve Köşe Yazıları nurşen35 1 1242 07 Temmuz 2018 00:26
Şeytanla Dört Yandan Savaş / Abdulkadir Seven Makale ve Köşe Yazıları Abdulkadir Seven 2 1110 03Haziran 2018 00:49
NEMLİ ÇİLEHANEM /Abdulkadir Seven Makale ve Köşe Yazıları Abdulkadir Seven 0 1261 22 Mayıs 2018 23:15
Sevda Uğruna /Abdulkadir Seven Makale ve Köşe Yazıları Nebevi Sevda 1 1506 22 Mayıs 2018 14:53