"Midye Tatlısı "/medineweb
Malzemeler
1 yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı sirke
1 çay bardağı buğday nişastası
1 çay kaşığı silme tuz
2-3 damla limon
Şerbeti
3 bardak şeker şeker
3. 5 bardak su
Yapılışı
Öncelikle şerbeti ocağa koyunuz.
Bütün malzemeleri karıştır yoğur.
Elde ettiğin hamuru 7 bezi yap.
Tabak büyüklüğünde bol nişastalı bi şekilde aç.
Daha sora hepsini nişastalı bi şekilde üst üste koy ve tepsi büyüklüğünde aç.
Daha sora elde edilen tepsi büyüklüğünde ki hamuru rulo yap ve 1-2cm olarak kes.
İçine ceviz koyarak midye şeklini ver.
Tatlı ve şerbet ikisi de soğuk olsun ki tatlınız kıyır kıyır olsun
Afiyet olsun