"Yayla Çorbası "/medineweb
"Yayla Çorbası "/medineweb
Malzemeler
2 su bardağı yoğurt (susuz)
1 yumurta
2 tepeleme yemek kaşığı un
Yarma (aşurelik buğday)
Kekik
Tuz
İlk önce yarmayı pişiriyoruz.
Ben bir gün öncesinden 1 bardak yarmaya 5 bardak su koyup yarım saat kadar pişiriyorum.
Sonra tencerenin ağzını kapatıp sabaha kadar bekletiyorum
Cinsine göre pişme suresi değiştiği için böyle garantiye almış oluyorum.
Hem fazla yapıp kalanını dondurucuya atıyorum, daha sonrası için hazır oluyor.
Önceden hazırlamadıysanız ilk önce yarmanızı ocağa koyun.
Sonra yoğurdu, unu ve yumurtayı bir tencerede pürüzsüz olana kadar çırpıyoruz.
Bir litre suyu azar azar ekleyip çırpıyoruz ki pütür pütür olmasın.
Ocağa alıyoruz sık sık karıştırarak pişiriyoruz. Karıştıralım ki kesilmesin.
Kaynamaya başlayınca altını kısıyoruz. ( Taşabilir, dikkat

)
Pişirdiğimiz yarmayı ekliyoruz.
İstediğiniz kadar ekleyebilirsiniz.
Tuzu ekliyoruz.
15 dakika kaynadıktan sonra bir tatlı kaşığı kadar kekik ekliyoruz.
5 dakika daha kekikle kaynadıktan sonra çorbamız hazır. Eğer yoğurdunuz ekşiyse ve çorba eksi olduysa içine süt akıtabilirsiniz. Afiyet olsun