Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02 Ağustos 2018, 22:37   Mesaj No:4

Mihrinaz

Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Mihrinaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:68
Cinsiyet:Anne
Memleket:MEDİNEWEB
Yaş:43
Mesaj: 12.403
Konular: 1269
Beğenildi:11856
Beğendi:8990
Takdirleri:26311
Takdir Et:
Standart

Bir hadisi şerifte şöyle buyruluyor: “Zenginlerin davet edilip fakirlerin çağırılmadığı düğün yemeği, ne fena bir yemektir.” (Riyazü’s-Salihin)



Birlik ve beraberliğimizi sağlamada önemli bir yeri olan düğünlerimiz, eğer Efendimizin ifade ettiği bir duruma bürünürse yani, sadece hatırlı ve varlıklı kimselerin veya kıymetli hediye ve takılar getirebilecek insanların çağırılıp, fakirlerin çağırılmadığı bir şekilde olursa o zaman ikiliklerin, ayrılıkların yaşandığı bir hal meydana gelir. Bu durum, hem insani yaşantımıza hem de manevi yaşantımıza gölge düşürür.



Günümüzde, özellikle bu hal üzere yapılan düğünlere ne yazık ki sıklıkla rastlamaktayız. Özellikle, karınlarını zor doyurabilen garipler, bekârlar, fakirler, düğün yemeklerinin başmisafiri mesabesinde muamele görmeliyken, bunun zıttı bir uygulama ile karşılaşıyoruz. Bu fena duruma düşmekten sakınmalıyız.

Lüks otellerde pahalı yemekler verilmesi, düğün arabası için lüks araçların kiralanması, pahalı otel ve tatil yerlerine balayına gidilerek israfa girilmesi, Müslümanlara yakışmayan davranışlardandır. Hele hele bir düğün davetiyesinin bile bir kitap ücretinden fazla tuttuğu gösterişli davetiyeler, düğünlerdeki israfın bir başka örneğidir...
__________________

~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~




Alıntı ile Cevapla