Bayat Ekmek Tatlısı (Rum Tatlısı)
Malzemeler :
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağından iki parmak eksik sıvıyağ
1 su bardağı ekmek kırıntısı; iyice dövülmüş yada rondodan geçirilmiş ( yoksa galeta unu da olur )
1 su bardağı hindistan cevizi
1 tepeleme yemek kaşığı irmik
1 yemek kaşığı mavi haşhaş (isteğe göre)
isteğe bağlı portakal ya da limon kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbeti için :
Bir buçuk su bardağı toz şeker
Üç su bardağı su
Bir yemek kaşığı pekmez
Krema için :
Ben bu seferlik biriktirdiğim süt kaymağını kullandım ama siz istediğiniz bir kremayı kullanabilirsiniz
Bayat ekmek tatlısı nasıl yapılır?
Önce yumurta ve şeker sonra sırayla diğer malzemeler eklenerek çırpılır. .Tepsiye dökülür .Ben büyük boy yuvarlak borcam tepsi kullandım .Daha yüksek olması istenirse kalıp küçültülebilir .
üzeri kızarıncaya kadar pişirilir .
Şerbet malzemeleri kaynatılır . Tatlı da ılık ,şerbette ılık olacak .
Üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz, ben karışmam
Tatlı bekledikçe güzelleşiyor benden söylemesi