Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05 Ağustos 2018, 00:37   Mesaj No:4

nurşen35

Medineweb Emekdarı
nurşen35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:nurşen35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38944
Üyelik T.: 09 Şubat 2014
Arkadaşları:61
Cinsiyet:Bayan
Mesaj: 9.476
Konular: 1144
Beğenildi:4415
Beğendi:3686
Takdirleri:14253
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

EV YAPIMI PASTANE SİMİDİ



Malzemeler

1 su bardağı yoğurt
1,5 su bardağı su
1 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı instant kuru maya (Yarım paket yaş maya da olur)
1 çay kaşığı mahlep (Olmasa da olur)
5-6 su bardağı kadar un

Pekmezli su için

1 su bardağı su
1 yemek kaşığı pekmez
Üzeri için kavrulmuş susam
Pastane simidinin yapılışı

1-) Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur yoğurun.

2-) 1 saat kadar mayalanması için bekletin. Soğuk havalarda süre uzayabilir.

3-) Hamur mayalandıktan sonra iri ceviz büyüklüğünde 2 parça alıp, ikisini de avuç içlerinizle yanlara doğru çekiştirerek uzatın.

4-) Birbirine dolayarak uçlarını birleştirin simit şekli verin.

5-) 1 yemek kaşığı pekmezi 1 su bardağı suyla karıştırıp, simitlerinizi bu suya batırın. Veya suyu fırçayla üzerlerine sürün.

6-) Daha sonra simitleri kavrulmuş susama batırın. Kavrulmamış da olur.

7-) Yağlanmamış tepsiye dizin ve tepsi mayası gelene kadar bekleyin.(Yaklaşık bir saat.)

8 ) 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
__________________
O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR
Alıntı ile Cevapla