Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05 Ağustos 2018, 01:09   Mesaj No:12

nurşen35

Medineweb Emekdarı
nurşen35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:nurşen35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38944
Üyelik T.: 09 Şubat 2014
Arkadaşları:61
Cinsiyet:Bayan
Mesaj: 9.476
Konular: 1144
Beğenildi:4415
Beğendi:3686
Takdirleri:14253
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

Patatesli Omlet Tarifi









Malzemeler
3 adet orta boy patates küp küp doğranacak ve sıvı yağ da güzelce kızartılacak
Yumurtalı karışım
3-4 adet yumurta ( patatesinizin oranına göre ben 3 adet kullandım)
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı toz kırmızı biber
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı kekik
1 su bardağı rende kaşar peyniri
1 yemek kaşığı tereyağ
( omlet yapılırken tavaya eklenecek)
Üst süsleme için;

Kıyılmış maydanoz
Patatesli Omlet Tarifi Yapılışı
Merhabalar,

Sahur için,okuldan gelen çocuklar için yada ramazandan sonra hafta sonu kahvaltıları için güzel bir patatesli omlet yapmaya ne dersiniz? Bizim evdekiler bu omleti çok severler ))) …siz de denemek isterseniz ;

Hadi başlayalım. .

Patatesleri yıkayın soyun ve küp küp doğrayarak patatesleri kızgın yağda güzelce kızartın.
Patatesler kızarırken siz yumurtaları derin bir kaseye kırın..yumurtaları el çırpma teli ile güzelce çırpın karıştırın içine baharatları kaşar rendesini ekleyin ve yine karıştırın.
Kızaran patatesleri tabağa alın ve çok hafiften tuzlayıp karabiberliyerek harmanlayın.
Omleti yapacağınız tavanızı ocağın üstüne alın ..tavanını içinde 1 yemek kaşığı tereyağı eritip içine kızarmış patatesleri atın ..tava ki tereyağ da patatesleri orta ateşte 2-3 dakika (başında bekleyip) güzelce çevirin karıştırın . Patatesler tereyağ lezzetini içine alsınlar. Şimdi patateslerin üstüne hazırladığınız yumurtalı kaşarlı karışımı dökün ve tavanın ağzını bir kapak yardımı ile iyice kapatın ocağın altını iyice kısın. Bırakın omletiniz kapaklı bir şekilde kısık ateşte güzelce pişsin.
Omlet pişti. Omleti bu şekilde tabağa alabileceğiniz gibi. . Bir tabağı tavada ki pişen omletin üzerine kapatıp tavayı ters çevirerek omleti tabağa alır (yani omleti ters yüz eder) devamında da omleti tekrar ocakta ki tavaya koyup 1 dakika omletin üstünü de pişirebilirsiniz. .
Tek alt yada alt-üst iki taraflı nasıl pişirmek isterseniz artık size zevkinize kalmış. .
Pişen omletinizi tabağa aldıktan sonra üstünü kıyılmış maydanoz ile de süsleyebilirsiniz.
Yumurtalı karışıma eklenecek baharatlar ve oranları arzunuza göre değiştirilebilir arttırılabilir ….baharatlar ( kekik,toz biber)1 çay kaşığı olarak da eklenebilir ….Tercih sizin.
Omlet her ne kadar taze kızartılmış patatesten daha güzel olsa da…. daha önce kızarmış ama yenmemiş tabakta kalmış patatesle de omlet hazırlanabilir.

Omleti sahur için yapacaksanız ve ” gece gece patates kızartma işi ile hiç uğraşamam” diyorsanız……… yatmadan önce patatesleri kızartın patatesleri hafiften tuzlayın ve biberleyin. Kızarmış patatesleri kapaklı bir tencerede sahura kadar bekletin. Sonrasında omleti yaparken patatesler tavadaki tereyağ da güzelce ısınır merak etmeyin. .tavadaki patateslerin üstüne hemen yumurtalı harcı dökersiniz omleti hemen 10 dakika da hazırlarsınız ))))))

Omlete konulan tuz miktarını siz zevkinize göre ayarlayın..tuz miktarı sizde …

Afiyetler olsun.
__________________
O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR
Alıntı ile Cevapla