Konu Başlıkları: İki Renkli Baklava
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18 Ağustos 2018, 22:39   Mesaj No:1

nurşen35

Medineweb Emekdarı
nurşen35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:nurşen35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38944
Üyelik T.: 09 Şubat 2014
Arkadaşları:61
Cinsiyet:Bayan
Mesaj: 9.476
Konular: 1144
Beğenildi:4415
Beğendi:3686
Takdirleri:14253
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart İki Renkli Baklava

İki Renkli Baklava

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]






1/2 su bardağı süt,
1/2 su bardağı sıvı yağı,
2 adet yumurta,
1 tatlı kaşığı sirke,
1 çay kaşığı limon suyu,
1 fiske tuz,
3 su bardağı un.
İçi İçin:
2 su bardağı rondodan irice çekilmiş antep fıstığı.
Hamuru Açmak İçin:
1 paket nişasta.
Baklava Hamurunun Üzerine Dökmek İçin:
250 gr tereyağı veya margarin,
1 yemek kaşığı sıvı yağı.
Şerbeti İçin:
3,5 su bardağı toz şeker,
4 su bardağı su,
Çeyrek dilim limon suyu
Üzeri İçin:
Toz antep fıstığı.

Bir kaba sütü, sıvı yağı, yumurtaları, sirkeyi, limon suyunu ve tuzu koyup iyice karıştırın.
Üzerine azar azar unu ilave edip ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun.
Hamurun üzerini streç filmle kapatıp yaklaşık 45 dakika dinlendirin.
Dinlenen hamuru tezgaha alın ve önce mandalina büyüklüğünde bir beze kesin. Bu bezeyi açıp baklava hamurlarının üzerine yerleştireceksiniz.
Kalan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp bir kenara 10 lu gruplar halinde ayırın.
Bu işlemi tamamladıktan sonra 1 nci 10 lu beze grubunu tezgaha alın.
1 nci bezeyi tezgaha alıp bezenin üzerine nişasta serperek merdane yardımıyla çay tabağından biraz daha büyük açın.
Üzerine nişasta serpin.
2 nci bezeyi alıp tezgaha ve bezenin üzerine nisaşta serpip çay tabağından az büyük açıp 1 nci açtığımız hamurun üzerine yerleştirin ve sonra üzerine nişasta serpelim.
Bu şekilde 10 adet bezeyi aralarına nişasta serpip çay tabağından az büyük açıp üst üste yerleştirin.
Hamurların hepsinin aynı büyüklükte açılması için kenarlarını hafifçe parmak uçlarımızla bastırıp arada nisaşta serperek merdane yardımıyla açabildiğimiz kadar ortadan kenara doğru açın.
Tepsiye yerleştirip kenar fazlalıklarını kesip onlarıda hamurun üzerine yerleştirin.
Daha sonra üzerine antep fıstığı serpelim.
İkinci 10 lu bezeyi de aynı şekilde hazırlayıp tepsiye yerleştirin ve üzerine antep fıstığı serpin.
Bu işlemi bezeler bitene kadar tekrarlayınn.
Kakaolu olmasını istediğiniz bezeleri açmadan önce kakao ile yoğurun.
Daha önce ayırdığımız mandalina büyüklüğündeki bezeyi nişasta serperek incecik açın.
Tepsideki hamurların üzerine yerleştirin.
İster baklava ister kare şeklinde kesin.
Üzeri için tereyağını ve sıvı yağı birlikte iyice kızdırıp baklava hamurunun her yerine eşit miktarda dökün.
100 derece ısınmış fırında yaklaşık 2 saat üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin.
Şerbeti için; derin bir tencereye şekeri ve suyu koyup kaşıkla şeker iyice eriyene kadar karıştırarak kaynatın.
Şerbet kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra içine limonu sıkın ve kaynatmaya devam edin.
Arada şerbetten kaşık ucuyla alıp hafif soğutup tırnağımızın üzerine dökün.
Eğer küçük damla şeklinde duruyorsa kıvamı olmuş demektir.
Şerbeti ocaktan alıp 2 dakika dinlendirin ve sıcak şerbeti soğuk baklavanın üzerine gezdirerek eşit şekilde dökün.
Bu işlemi tatlıyı servis etmeden bir gün önce yapın. Böylelikle baklava şerbetini iyice çeker.
__________________
O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR
Alıntı ile Cevapla
Konu Sahibi nurşen35 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Gündem Korona Aşısı Gündem/ Manşetler Esma_Nur 6 1300 10 Aralık 2020 11:20
DHBT Muhteşem Özetler DHBT-Hazırlık/Notlar/Özetler nurşen35 4 2024 08 Aralık 2020 17:40
Kıssaları Hayatımıza Taşıyalım Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler nurşen35 1 793 08 Aralık 2020 16:46
TENKİD Serbest Kürsü nurşen35 0 737 08 Aralık 2020 11:44
Vitir Namazını Niye Kılıyoruz Biliyor musunuz... Namaz-Abdest-Teyemmüm nurşen35 0 815 04 Aralık 2020 12:56