Konu Başlıkları: Fırfırella Tatlısı
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03 Ekim 2018, 19:22   Mesaj No:1

nurşen35

Medineweb Emekdarı
nurşen35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:nurşen35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38944
Üyelik T.: 09 Şubat 2014
Arkadaşları:61
Cinsiyet:Bayan
Mesaj: 9.476
Konular: 1144
Beğenildi:4415
Beğendi:3686
Takdirleri:14253
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Fırfırella Tatlısı

Fırfırella Tatlısı





Hamuru için;
100 gram oda sıcaklığında margarin veya tereyağ
1 yumurta
1 yemek kaşiği sirke
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı su
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Aldığı kadar un
Üstü için;
200 gram tereyağ
Şerbet için;
2 su bardağı su
2 su bardağı şeker
1 küçük dilim limon

Hazırlanışı:
Sıvı malzemeleri yoğurma kabına alıp iyice karıştıralım.
Orta sertlikte bir hamur yoğuralım masanızı ve oklavanızı göz önüne alarak bezelere ayırın.
Benim oklava ve masa büyük bezelerimde haliyle büyük hiç önemli değil size göre ayarlayın.
Bezeleri kahve fincanı büyüklüğünde sadece nişastayla açarak dinlendirin.
En az bir saat ben akşamdan yoğurup aralarına streç sererek buzdolabında bekletiyorum çok daha güzel açılıyor.
Dinlenen bir bezeyi açabildiğimiz kadar ince ve büyük açalım yufkamızı eninden 3 parçaya keselim.
Dışardaki 2 parça büyük ortadaki bir karış genişliğinde olacak ve ortadaki parçayıda uzunlamasına keselim.
Elimizde 4 parça olacak ozaman iki büyük parça ikide şerit şeklinde bir şeridi yufkanın büyük kenarına yerleştirelim.
Burdaki amaç fırfırların daha kalabalık görünmesi cevizimizi serpelim.
Yufkamıza ince bir oklavayla ucundan başlayıp saralım biraz kenarlara pay bırakalım.
Yufkamızın büyüklüğüne güre 2ye veya 3 e bölelim videodaki gibi yuvarlaklar yapalım fırfırları düzeltip tepsiye dizelim.
Bu şekilde tepsimiz dolana kadar aynı işlemi yapalım anlatması biraz zor ve uzun oldu ama inanın kolay benim tepsim küçüktü 200 gram tereyağ eritip üstünün yağlayalım.
180 derecede güzelce pembeleşene kadar pişirelim.
Şerbet için; Şekerle suyu kaynatalım limonu ekleyelim yaklaşık yarım saate yakın kaynasın.
Kabarcıklar oluşunca olmuş demektir fırından çıkardığımız baklavanın üzerine dökelim ikiside sıcak olacak. (Kullandığım un hekimoğlu, Baklavayı sadece nişastayla açıyorum ve Kabartma tozu koymuyorum)
__________________
O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi nurşen35 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Gündem Korona Aşısı Gündem/ Manşetler Esma_Nur 6 1300 10 Aralık 2020 11:20
DHBT Muhteşem Özetler DHBT-Hazırlık/Notlar/Özetler nurşen35 4 2024 08 Aralık 2020 17:40
Kıssaları Hayatımıza Taşıyalım Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler nurşen35 1 792 08 Aralık 2020 16:46
TENKİD Serbest Kürsü nurşen35 0 737 08 Aralık 2020 11:44
Vitir Namazını Niye Kılıyoruz Biliyor musunuz... Namaz-Abdest-Teyemmüm nurşen35 0 815 04 Aralık 2020 12:56