Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06 Ekim 2018, 23:27   Mesaj No:2

Esadullah

Medineweb Sadık Üyesi
Esadullah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Esadullah isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 15316
Üyelik T.: 18 Aralık 2011
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:Kayıp bir Kentten
Yaş:44
Mesaj: 734
Konular: 143
Beğenildi:280
Beğendi:94
Takdirleri:3260
Takdir Et:
Standart

Esselamu aleyküm

Konu bütünlüğü dağılmasın diye hemen buraya yazayım istedim...

Şimdi evvela şunu açık bir şekilde belirtmek isterim ki bu mesele tamamen bir başkaldırı ve hırsın ayyuka çıkmasıdır. Birkaç gündür Recep Tayyip Erdoğanın bu ifadesi başta Cemaat ve Tarikler olmak üzere bir karşı çıkmaya ve itiraza sebep oldu. Kendisine bir çok eleştiri de peşinden geldi ve sosyal medyada hala devam etmekte...

Başlıca sözler; başkan oldu ama mücdehit olduğunu bilmiyorduk, Ehli Sünnet olmayan oryantalistlerin ağzıyla fetva verir olmuş v.s. ve tehditler seçmen olarakta cabası hatta bir kişinin şu ifadesi bile vardı " ben başkan olsam akıl hocası olarak Mahmud Efendiyi Cübbeli Ahmet hocayı ve daha bir çok cemaat hocasını seçerdim" ... bu ne kadar yanlış bir yaklaşım ne kadar basiretsiz bir tutumdur.

Senelerce Tarikat ve Cemaatlerin diyanet hocaları hakkındaki şikayetleri sadece namaz kıldırdıkları insanlara dini anlatmadıkları irşad görevi yapmadıklarıydı şimdi bunu Devletin Başkanı ince bir dil ile Emrediyorum diyor. Bu seferde Cemaat ve Tarikler buna karşı çıkıyor.

Daha evvel güncelleştirme şimdi ise kadınların camiiye gitmesi meselesi nasıl olduysa bir kargaşaya yol açtı. Oysa kadınlar yüz yıllardır teravihlere veya bulundukları zaman onu gerektiyorsa vakit namazlarına zaten gidip geliyordu. Şimdi neden bu çıkışlar ? Neden bu itirazlar ? Sonuçta dile getirilen konu çok gerçekci ve yerinde bir yaklaşım. Adam 140 bin personele oturmayın özünüze dönün halka inin ve kimliğinizi itibarınızı güvenilirliğinizi tekrar kazanın dedi bunu yaparkende sadece imamlar değil islam liderlerinide kattı. Yani İslama mal olmuş herkese bu kapıyı açtı.

Peki neden bu serzeniş ?

"Eğer üzerinize Habeşî ve burnu kulağı kesik bir köle, emir tayin edilse, sizi Allah'ın Kitabı ile sevk ve idare ettiği sürece, onun emirlerini dinleyiniz ve itaat ediniz." (İbn Mâce, Cihad, 39; Buhârî, Ahkâm, 4) bu hadise göre şu an yapılan tamamen terstir. Hele bunu hadis savunucaları yapıyorsa abesin de abesidir.

Şimdi o karşı çıkan itiraz eden haddini bil diyen ahh vahh edenlere sorarız o konuşmada yanlış olan ne var buyurun izah edin Fıkhi Hükümler zamana ve getirdiklerine göre yenilenmek zorundamıdır değilmidir? Bu basiretsizlikten ne zaman kurtulacaksınız? Sizi endişelendiren İslammı yoksa Nefisleriniz veya çıkarlarınızmı ?

Kardeşlerim Müslümanlık tek bir Cemaattir. Mesheplerin, Tarikatların, Cemaatlerin amacı Dini Mübine hizmet etmektir. Dini Mübine hizmet etmiyenin çabası boşunadır. Vesselam Veddua Velmahabbe
Alıntı ile Cevapla