Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07 Ekim 2018, 07:25   Mesaj No:3

İLTEBER

Medineweb Acemi Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:İLTEBER isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 59935
Üyelik T.: 07 Ekim 2018
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 11
Konular: 4
Beğenildi:1
Beğendi:1
Takdirleri:36
Takdir Et:
Standart

Kadınların camiye cemaate gitmeleri

Kadın camiye, cemaate niçin gider? Daha çok sevab almak için gider. Hâlbuki kadınların evde kıldıkları namaz, daha sevabdır. İki hadis-i şerif:

(Kadınların en hayırlı namazı, evlerinin en dip köşesinde kıldıkları namazdır.) [Taberanî]



(Kadınların, evinin en mahrem yerinde kıldığı namaz, salonda kıldığı namazdan efdaldir. Salonda kıldığı namaz ise, camide kıldığından efdaldir.) [Ebu Davud, İ. Ahmed]

Şu hâlde kadınlar, daha çok sevab almak için, camide değil, evlerinde namazlarını kılmalıdır. Mezhepsizlerin, eşitlik perdesi altında kadınları, sokağa atmaya ve erkeklerin arasına sokmaya çalışmalarına itibar etmemelidir.
(Delil çoktur. Bu kadarını aldık)

NOT;
Ahir zaman halleri:
Her şey safha safha menzil-i maksuduna ulaşır. Önce kadınlar camiye cemaate gelir. Sonra kadın erkek karışık namaz kılınır. Sonra pozitif ayrımcılık diyerek camide kadın imam olur. Daha sonra TV ekranındaki imama uyulur. Daha sonra artık camiye gerek kalmaz. Sonunda, namaz olsa da olur, olmasa da olur fetvaları revaç bulur.
Memlekette bir manav Mehmet amca vardı. Zerzevatı ucuz sattığını ifade etmek için, (evlek evlek sattık, böyle böyle battık!...) diye bağırırdı...
Hadis-i şerif: İLİM OLMAYAN YERDE DİN OLMAZ.
Cahil sofi şeytanın maskarası olur. (Abdülkadir-i Geylani kuddise sirruh)
Alıntı ile Cevapla