Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08 Ekim 2018, 10:35   Mesaj No:6

Mihrinaz

Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Mihrinaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:68
Cinsiyet:Anne
Memleket:MEDİNEWEB
Yaş:43
Mesaj: 12.403
Konular: 1269
Beğenildi:11856
Beğendi:8990
Takdirleri:26311
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

Yukarıdaki yazıda kadın camiye gitsin gitmesin kısır tartışmasına değil, "kadınların camiye gitmesinin hadisler, sahabe görüşleri ve Fıkhi mezhepler" nezdinde çok güzel açıklaması yapılmıştır..

Günümüzde eğitim için daha ilkokulda kız çocukları evlerinden çıkmakta, ortaokul, lise, üniversite için okullara gitmektedir. Üstelik eğitim kurumlarının büyük bir kısmında karma eğitim söz konusudur. Yine kadınlar başka vesilelerle hayatın her alanında eskisine göre çok daha fazla katılmışlardır.

Eskiden alışverişi çarşı pazarda yalnızca erkek yaparken şimdi marketlerde, pazarlarda, alışveriş merkezlerinde erkeklerden fazla bayan bulunmaktadır.
Bunun doğru olup olmadığı bir yana fiilî durum bu şekildedir.

Yine günümüzde asr-ı saadette hiç olmayan ailece gezmeye ve tatile gitme olgusu da söz konusudur. Bir kimse eşi ve kızlarıyla başka bir şehre gezmeye gittiğinde namaz vakti geldiğinde çoğu zaman kadınların namaz kılmasında problem söz konusu olmaktadır.

Kadın, bu şekilde toplumun her yanında mevcut olduğu halde iş camide ibadet meselesine gelince onları -Hz. Peygamber'in sarih beyanını ve asr-ı saadet uygulamasını da göz önünde bulundurduğumuz takdirde- camiden uzak tutmaya çalışmak reel şartlarla uyumlu olmadığı gibi doğru da değildir.

Ama bir gerçek var ki günümüzde maalesef bayanlar cami adabı konusunda da ciddi şekilde eğitilmeye, kırmızı çizgiler konusunda duyarlı olmaya muhtaçtır. Bir konuda istenmeyen durum varsa bunun çözümü kökten yasaklamak olmayıp sınırlarını net çizip ona göre uygulamayı belirlemek olmalı. Vallahu a'lem.
__________________

~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~




Alıntı ile Cevapla