Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03 Kasım 2018, 00:21   Mesaj No:6

Medine-web

Medineweb Site Yöneticisi
Medine-web - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medine-web isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 1
Üyelik T.: 14Haziran 2007
Arkadaşları:7
Cinsiyet:Erkek
Yaş:49
Mesaj: 2.988
Konular: 339
Beğenildi:1171
Beğendi:346
Takdirleri:7784
Takdir Et:
Standart

mevzu bu kadar nefis anlatılabilirdi...zati aliniz için köşe yazarlık zamanı geldi geçiyor notunu düşerek hatırlatayım...bazen konuşabilen yazamıyor. Bazen yazabilen konuşamıyor. Allah iki özelliği bir kulda zor bir araya nasip ediyor. Allah vermiş laz teyzeye .)

Gelelim mevzuya...dini inancı dindarlığı veya dini darlığı neyse kişilik önemlidir. kişilik şahsiyet sorunlular dinleri dindarlıkları da sorunludur.celaledini Rumi'ye atfedilen bir söz var ki en gıcık kaptığım bir söz.ne olursan ol gel. Vücudum uyuz nöbetlerine dönüşüyor. Kaşıntı kasıntı tiksinti....o söz için Mevlana'nız(!) değilim adam ol da gel demek lazım. Argo tabiri ile eşek hoşaftan anlamaz sözü dine dindarlığa uyarlandığında islam eşeklere gelmedi insanlık dini islam denilmeli...yani men arefe nefsehu fekad arefe rebbehu meali...kişiliksizler dinini dindarlığını dejenere eder. Tanı bil ama önce kendini...sonra Rabbini. Kendini tanımayan bilmeyen kendisinin arifi olmayan Rabbini tanıyamaz.
dindarlığın kişiliğin sanalı reeli olmaz. Yani bu iki yüzlü profil kuran tabiri ile münafıklığa girer. islamda semer astar kamufle olmaz. Yalnızken karanlıkta aydınlıkta kalabalıkta sosyalda siyasalda toplumda ailede her nerde olursan ol we esiru kawlekum ewicheru bih ihtarını ruhu ile derinden yaşamalı....Allah sırlara vakıftır.NOKTA.
-hocam izniniz varsa bir soru sorabilir miyim?
-Buyurun.
-mezhep tefsir akaid ile giriş.bir kaç samimiyetsiz öğrenme amaçlı olmayan sorudan sonra.....
Hocam bekar mısınız?(PROFİLDE GÖRÜYOR 50 YE DAYANMIŞ BASTONLU TORUNLU GELİNLİ DAMATLI)
-HÖNK.
- bu meymenetsize ne cevap vereceğinizi düşünürken. Muhatabınız radara takılmadan cevabınızı beklemeden 160 km hızla son surat cevap verir.
-BENDE BEKARIM.
.......
eski başeditör esma hanım 'ın hücreye tıktığı banlı üyeleri saymak lazım.) eskiye göre medineweb de sabıkalı kalmadı gibi..ama bitmiş değil. Hücremiz var barındırma kapasitemiz var Emine hocam.çalı çırpı dikenli yol olsa da durmak yok yola devam...psikolojik destek için esma hanıma buyurun.)
selam dua ile...
__________________

Büyükler fikirleri,Ortalar olayları,Küçükler kişileri tartışır.
Alıntı ile Cevapla