Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25 Kasım 2018, 14:06   Mesaj No:8

Mihrinaz

Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Mihrinaz isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:68
Cinsiyet:Anne
Memleket:MEDİNEWEB
Yaş:43
Mesaj: 12.403
Konular: 1269
Beğenildi:11857
Beğendi:8991
Takdirleri:26311
Takdir Et:
Standart

Sigaranın ortaya çıktığı zamanlarda bazı âlimler bunun iyi bir şey olmadığını anlamışlar, bazıları ise (İbn Abidîn gibi) şöyle demişlerdir:

'Sigara konusunda bir beyan yok, henüz bir zararını da görmedik. Görseydik haramdır derdik. Eşyada aslolan mubah olmasıdır. O halde sigara da mubahtır'.

Oysa bu gün sigaranın sayısız zararları bilimsel olarak ispatlanmıştır. Kanser olaylarının yüzde sekseni sigara sebebiyledir. Buna karşılık hiçbir faydası yoktur.

Sigara yanık bir şeyin yenilmesidir, yanık yemek yasaklanmıştır.

Habis bir varlıktır, çünkü sigara içenlerin nefes kokuları, sağlam tabiattaki herkesi tiksindirir.

Helal olmalarına rağmen soğan sarımsak yiyenler camiye gelmesinler denmiştir. Buna göre sigara içenler camiye ebediyen gelmemelidirler. Böyle bir şey Müslümana yakışır mı?

Bu özelliği ile sigara aynı zamanda önemli bir kul hakkı ihlalidir. Herkesin havasını kirletir. Sokaktaki çöplerin çoğunu sigara izmaritleri oluşturur.

Sigara safi israftır, yılda yirmi milyarımızın; yani iki yüz dev fabrikamızın, kırk bin otobüsün, sekiz yüz büyük okul binasının yakılıp kül edilmesi demektir.

Her yıl sigaradan 110 bin insanımız ölüyor. Oysa terör otuz yılda otuz bin insanın ölümüne sebep oldu. Demek ki sigara terörün yüz katı zararlıdır.

Böyle muzır bir varlığa İslam helal der mi?

Neresinden bakarsanız bakın, İslam kurallarına göre sigaranın haramdan başka bir hükmünü bulamazsınız.

Yine de haramlığı, mesela domuz etinin haramlığından farklıdır; o ayetle sabittir ve inkârı küfürdür, beriki içtihatla sabittir ve inkârı cehalettir.



İçen bile zararını, pis bişey olduğunu kabul ettiği bu zehir, çocuk genç anne demeden herkesi kuşatmış durumda. İçmeyenlerin hakkına girmeme gibi bir hassâsiyeti de yok kimsenin.
Dumanı çek ağzından burnundan ver dışarı ben içime çekeyim o pis zehiri..

Sigara içmek harammı Helal mi noktasında herkes bir ayrışma, kendine göre Fetva verme derdine düşüyor ama zarar verdikleri, tiksindirdikleri insanları hiç hesaba katmıyorlar..Kul hakkına girmenin günahını bilen, bu konuda çok titiz diyrnler, ağız ve burunlarından çıkardıkları pis dumanla bizlerinde hakkına girdiklerini unutmasınlar..

Evde çocuğunuzun, eşinizin hakkına giriyorsunuz. Dışarda içmeyen insanların...
Madem içiyosunuz Kıyıda köşede için. Toplum içinde evde değil..
__________________

~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~




Alıntı ile Cevapla