Konu Başlıkları: İmtihanın Sırrı...
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26 Kasım 2018, 13:24   Mesaj No:4

Mihrinaz

Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Mihrinaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:68
Cinsiyet:Anne
Memleket:MEDİNEWEB
Yaş:44
Mesaj: 12.406
Konular: 1270
Beğenildi:11863
Beğendi:8994
Takdirleri:26311
Takdir Et:
Standart

Görmediler de mi? Allah dilediğine rızkı serer hem de sıkar, şübhesiz bunda iyman edecek bir kavm için âyetler vardır.”

Bugün ibadetten ve taatlerden uzaklaşmış, İtikadı bozuk, en ufak sıkıntılarda feryadı basan, kurtuluşu medyumlarda, sahtekar ve sömürücülerde arayan , biraz rızgı daraldığı yada Ailede sıkıntısı olduğu için bunun kendi İmtihanı olduğunu anlayamayan, bunun Allahtan c.c. geldiğini kavrayamayan ve sırf bu Dünyevi istekleri için dualara, Esmalara sarılan, ama ibadetten uzak kalan ve işleri bitince bu dua ve Esmaları bir kenarı atan, yaşadıkları olayları Maneviyata meyleden, sıkıntılarını iki tane çapulsuzun elinde arayan yada sıkıntılarına bu şekilde Rızadan uzak çare arayan, ve Allahın c.c. emir ve yasaklarını, Efendimizin s.a.v sünnetini terke kadar giden siz kendini yitirmiş insanlar şimdi size soruyorum ?

Size ne oluyorki bu kadar basit musibet ve sıkıntılarda hemen kendinizi salıyorsunuz da çeşitli yollara başvuruyorsunuz , sizden öncekilerin çektikleri çekmeden rahata ereceğinizimi sanıyorsunuz ……?

Allah razı olsun.. Ayetlerin herbirşne baktığımz zaman insanın dünya hayatında imtihan halinde olduğu sır değil aslında... Sabredebilene..Acze düşmeyene....Vâkıf olabilene...

__________________

~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~




Alıntı ile Cevapla