Konu Başlıkları: "Patatesli Gözleme Tarifi "
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22 Aralık 2018, 19:07   Mesaj No:2

su damlası

Medineweb EDİTÖRÜ
su damlası - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: su damlası isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 13055
Üyelik T.: 18 Aralık 2010
Arkadaşları:18
Cinsiyet:-
Memleket:sivas
Mesaj: 10.616
Konular: 696
Beğenildi:8199
Beğendi:9419
Takdirleri:26389
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

Yumuşacık Patatesli Nefis Gözleme (Mayalı Hamurla Hiç Bekletmeden) Tarifi'nin Malzemeleri
Hamuru için;

1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz(silme)
Aldığı kadar un (3-4 su bardağı)
İç harcı için;

5-6 adet haşlanmış patates
Yarım kalıp beyaz beynir
Sıvı yağ, tuz
Pulbiber, karabiber, nane
Yumuşacık Patatesli Nefis Gözleme (Mayalı Hamurla Hiç Bekletmeden) Tarifi'nin Yapılışı...

Hamur için ılık süt, ılık su, şeker ve maya bir kapta karıştırılır. Mayanın aktifleşmesi beklenir. Yoğurma kabına 3 su bardağı un ve tuz koyulur. Aktifleşen mayalı karışım ilave edilip güzelce yoğrulur. Gerekirse un ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir. Üzerine bir kapak yada bez örtülür, iç harcı hazırlayıncaya kadar dinlendirilir.

İç harcı için patatesler rendelenir, beyaz peynir ufalanır. Sıvı yağ, tuz ve baharatlar da eklenip güzelce karıştırılır.

Gelelim en güzel kısma. 😊 Hamur un serpilmiş tezgaha alınır, mandalina büyüklüğünde bezeler yapılır. Bir tepsiye dizilip üzerine temiz bir bez örtülür.
⭐Yalnız işin püf noktası burda başlıyor. ❗Yaptığımız bezeleri tepsiye sırayla diziyoruz ve açmaya ilk yaptığımız bezeden başlayarak sırayla açıyoruz. Bu şekilde sırayla yapınca hamur mayalanmış oluyor. Ekstra mayalandırmaya gerek kalmıyor.

Servis tabağı büyüklüğünde açtığımız bezenin yarısına resimdeki gibi iç harcından koyarak D şeklinde kapatılır. Uç kısımlarını parmaklarımızla bastırıp, temiz bir sofra bezinin üzerine alınır ve üzeri kurumaması için örtülür. Bütün bezeler bitinceye kadar sırayla açarak aynı işlem uygulanır.
Açma işlemi bittikten sonra yanmaz-yapışmaz bir tava ocağa alınır ısındıktan sonra gözlemeler orta ateşte arkalı-önlü pişirilir. Ocaktan alınca üzerine tereyağ sürülür, sıcak sıcak afiyetle yenir.
__________________

"Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα...
Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα...
Â'râftα.....
Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..."
Alıntı ile Cevapla