Konu Başlıkları: Kur'an ve Tefekkür -1-
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09 Kasım 2008, 00:19   Mesaj No:5

NUR

Medineweb Emekdarı
Avatar Otomotik
Durumu:NUR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 127
Üyelik T.: 10 Eylül 2007
Arkadaşları:4
Cinsiyet:
Memleket:ankara
Yaş:31
Mesaj: 1.805
Konular: 527
Beğenildi:30
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cvp: Kur'an ve Tefekkür -1-

düşünmez misiniz, akletmez misiniz ? diye başlayan çok sayıda ayet Kuran ın yalnızca bir ibadet kitabı değil, Rabbimiz, kainat, kendimiz ve yaşamımıza dikkat çeken bir hidayet kaynağı olduğunu ortaya koyuyor.kelam ilminde Allah n varoluş delillerinden birincisi ve en önemlisi hudüs delilidir.kainatta var olan her şeyin sonradan yaratılması.ve her sonradan yaratılanın da bir yaratıcıya ihtiyaç duyması...bu doğrultuda insanı tefekküre davet eden bu ayetler çok önemli:

“Allâh’ın gökten bir su indirip de onu bir yoluyla yeryüzündekimenbâlara koyduğunu görmedin mi? Sonra onunla türlü renklerde bir ekinçıkarır, sonra onun olgunlaşıp sarardığını görürsün. Sonra da onu birçöpe çevirir. Elbette bunda temiz akıllılar için bir ihtar vardır.”(ez-Zümer, 21)


rüzgârları ve yer ile gök arasında emrehazır bekleyen bulutları yönlendirmesinde düşünen bir toplum için(Allâh’ın varlığını ve birliğini ispatlayan) birçok deliller vardır.”(el-Bakara, 164)

“Yeri döşeyen, onda oturaklı dağlar ve ırmaklar yaratan ve orada bütünmeyvelerden çifter çifter yaratan O’dur. Geceyi de gündüzün üzerine Oörtüyor. Şüphesiz bütün bunlarda düşünen bir toplum için ibretlervardır.” (er-Ra’d, 3)
__________________
EN GÜZEL AŞK: ALLAH!
Alıntı ile Cevapla