Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15 Şubat 2019, 21:12   Mesaj No:26

Filistin

Medineweb Aktif Üyesi
Filistin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Filistin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 680
Üyelik T.: 25 Aralık 2007
Arkadaşları:1
Cinsiyet:
Memleket:Bedlis
Yaş:43
Mesaj: 214
Konular: 19
Beğenildi:273
Beğendi:500
Takdirleri:2691
Takdir Et:
Standart

Alıntı:
Mihrinaz Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Hayırlı vakitler dileyerek; şöyle bir soru yönelteyim hocam;

özel bir nedeni yoksa, neden diyanette devam etmeyip Meb de çalışmak istediğinizi sorsam? Kuran Kursu öğreticiliği kadınlar için en rahat çalışma alanıdır derler o açıdan soruyorum

Birde hocam gençlerle berabersiniz, gençlerle olmaktan memnun olanlardan, umutlananlardanmısınız yoksa bunlardan bi cacık olmaz diyemi düşünüyorsunuz??
-DİB çok katı kuralları olan tahammülleri zorlayan bir kurum. Misalen bir soruşturma/şüphe/yargılanma ile karşılaştınız. MEB ve diğer kurumlarda yargısal mahkumiyet kesinleşmedikçe görevinize devam edersinizdir.DİB'da anında ihraç edilirsiniz. İster masum olun ister suçlu olun fark etmez. Görmez hoca döneminde DİB tarihinde ilk kez şaha kalkmıştı. Yeni başkan ile umutlarımıza limon! bazı durumlar var burada yazmak istemiyorum.
-DİB'da KKÖ iseniz gençlik yok. Ya 0-6 yaş grubunu alırsınız yada teyzeleri. Her iki grup da çok sıkıcı ve verim olmuyor. Kendinizi yetiştirmiş ve hafızsanız süper bir meyve almaya müsaitsinizdir. Vaize iseniz müftü yardımcısı iseniz ha keza. Teyzeleri sevmeye bir şeyler katmaya çalıştım olmuyor ya olmuyorrr. almıyor kafası almak istemiyor. Amaçları evden uzaklaşmaktır. Altı ay uğraştığım doğru düzgün bir namazı /abdesti /Fatiha'yı öğretemediklerim oldu. Belki de eksikliğim bilemiyorum.
-MEB hem asıl mesleğim hem de en sevdiğim meslek. Dersinize girip çıkarsınız. Özel alanınıza/düşüncenize/yaşantınıza müdahale yok. İşinizi doğru yapın yeter. Sınıf öğretmeni iken bırakmıştım. Şimdi liselerde hem de ilahiyat diploması ile çok süper bir durum. Geleceğin imamları vaizleri müftüleri sizin öğrenciniz. Siz olsanız 0-6 yaş grubu ya da teyzeleri mi tercih edersiniz?
-Gençler pırlantalarımızdır. Suçlu gençlik yoktur. Suçlu aileler/öğretmenler vardır. Gençlik maneviyata aç gençlik susuz gençlik perişan. Biraz ilgilenirseniz soru makinasına dönüşüyorlar. kurslara gelen Teyzelere benzemiyorlar umut saçıyorlar.