Konu Başlıkları: Mayıs Ayı Üyemiz ''AlaLeyl''
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07 Mayıs 2019, 20:42   Mesaj No:4

ÂlâLeyl

Medineweb Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:ÂlâLeyl isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 58435
Üyelik T.: 07 Kasım 2017
Arkadaşları:2
Cinsiyet:Erkek
Yaş:37
Mesaj: 148
Konular: 14
Beğenildi:214
Beğendi:260
Takdirleri:3408
Takdir Et:
Standart

Kimim?

Selam olsun.

İsmim Serkan. Düzce'liyim. Yaşım 33 sayılır. Üniversite terkim vs. vs. Kimin umrunda? Ne iş yaptığım nerede olduğum. Kariyerim, makamım, zenginliğim ya da fakirliğim. Giydiğim elbise, nasıl göründüğüm kimin umrunda? Benim bile değil...

Ben size sevgili dostlar kim olduğumu bizim kim olduğumuzu Bizim kim olduğumuzu söyleyeyim.

Ben âlemlerin rabbi olan Allah'ın kuluyum. Doğru anlaşılması için tekrar edeyim. Ben Âlemlerin Rabbi Olan ALLAH'ın evet ALLAH'ın kuluyum. Bir esnaf, işçi, müdür, amir, vali, kral, başkan vs. gibi önemsiz sıfatları kullanmıyorum bizzat Allah'ın kuluyum. Her şeye gücü yetenin!

Ne yaparım. Nereye yolculuk ederim?

Ankebût süresi Elif Lam Mim diye başlar El Mâ der gibi. "Su" der gibi. Son ayetinde ise Allah, uğrunda cehd edenleri kolay yola hidayet edeceğini müjdeler Allah kolay yola der. Sebile der. Sebil kelimesini bilirsiniz... Su akar yolunu bulur deriz biz. Öyle işte. Hayatta nereye gidiyorum? Allah'ın suya hidayet ettiği gibi bana da etmesini dileyenlerdenim.
Merciye kaynağa döneceğiz elbet. O'na kalbedileceğiz elbet. Su akar yolunu bulur elbet.

Hızır olduğu söylenen ve Hz. Musa'ya bile ögretmenlik yapan "bilen" kişiyi Allah "kullarımdan bir kul" olarak tanımlar.

Allah birdir diyen ve Allah'ın bir grup genç diye tanımladığı Ashabı Kehf ise öyle âlim gibi durmuyor. Kimden icazet almışlar? Hangi şeyh onları eğitmiş? Ne biliyorlar ki? Belki de "Lâ ilahe illallah"tan başka bildikleri hiçbir şey yok. Yine de hakkı haykırarak,bildikleri belki de tek hakkı "Allah tektir,"i haykırarak ortaya çıktıklarında Allah onlar için zamanın akışını bile değiştirir.

Hz. Süleyman'ın emrine insanlar kuşlar cinler ve hatta şeytanlar ve de rüzgârlar ve daha bilmediğimiz nice şeyler verilmiştir. Göz açıp kapayana kadar bir ülkenin hükümdarlık sembolüne, tahtına sahip olabilen bir güçte hükümdardır. Muhteşem ordusunu sevk ederken karıncanın biri "Süleyman'ın ordusu sizi yanlışlıkla kırıp geçirmesin," dediğinde gülümseyen Hz. Süleyman'ın öyle bir hükümranlığı vardır ki öldükten sonra bile sadece varlığı ile hükmetmeye devam eder. Tâ ki bir dabbe belki de karıncadan da küçük bir canlı asasını yiyip bedenini düşürene kadar. Kimsenin yaklaşamadığı hükümdarlığı bir dabbe parçalayana kadar. Daha önce de söylemiştim. Sûrenin ismi Muhteşem Süleyman değildir. Karıncadır.

Ben kimim? Çocukların susuzluktan öldüğü, canlı canlı bombaların tepelerinden yağdırılarak enkazların altına gömüldüğü bu dünyada ben kimim? Zalimin güçlü olduğunun müslimin zayıf olduğunun sanıldıği bu dünyada islamın muazzam hükümranlığını kurmak için çabalayan bunu kuramasam da mevcut sistemi/düzeni yıkmak, yerle yeksan etmek için çabalayan Allah'ın kullarından bir kulum.

Allah yolunda cehd edenleri hidayet eder sebiline. Su akar yolunu bulur. Allah'a karşı cehd edenlerin de... Gün olur su akar yürünecek bir yol bulunmaz. Bkz Nuh'un kavmi.

Ben Hızır gibi ilimle donatılmış olabileceğine inanmış bir kulum. Ben Ashabı Kehf gibi bir tanecik doğru bilsem de o doğruyu herkesle paylaşmak ve o doğru için dimdik durabilmek cesaretini isteyen bir kulum. Gün gelir 300 küsür yılda yapılabilinecek bir şeyi o günüme sığdırır Rabbim.

Kehf demişken bir de Zülkarneyne bakalım. Zülkarneyn'in bir ilimle yaptığı Sed'de. Ve Allah'ın donattığı iki bahçenin yok olmayacağına inanan ve malını yoksuldan kıskanan insana. Nun'a. Boynuzunun üzerine güneş koyan imparatorluklara: Hitit'e Antik Mısır'a, Osmanlı'ya Osmanlı nişanına. Türkiye'ye Türk bayrağına. Elbet Zülkarneyn'in ilmiyle yaptığı Sed'de iki bahçenin iki otun yok olması gibi imparatorluklar gibi yıkılacaktır.


Velhasıl çok kısaca. Ne olduğumu kim olduğumu henüz ben de bilmiyorum. Belki bildiği bir tanecik doğru olan ve o doğru için savaşma cesaretinin verildiği Ashabı kehf gençleri gibi biri olacağım. Belki Hızır gibi ilimle donatılacağım. Belki Allah'ın kendi ilmiyle yarattığı bahceyi otlardan ağaclardan bahçeyi ebedi sanan bir müşrik olacağım. Belki Zülkarneyn gibi bir hükümdar olacağım. Ve Allahın verdigi ilimle bir büyük kuracağım. Allahın emri gelir olurum ve/veya Allah'ın emri gelir ölürüm. Görelim Allah dilerse, ben kimim ve neyim.


Bir güzel selam olsun. Ramazanımız mübarek olsun. Beklentilerimizin üzerinde bereketlendirsin Allah. Kutlu kuddüs olsun bir mukaddes yer gibi huzurlu tüm şerlerden korunmuş emin kılınmış bir ay olsun. Selam üzerimize olsun.
Alıntı ile Cevapla