Konu Başlıkları: Mayıs Ayı Üyemiz ''AlaLeyl''
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26 Mayıs 2019, 18:51   Mesaj No:15

ÂlâLeyl

Medineweb Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:ÂlâLeyl isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 58435
Üyelik T.: 07 Kasım 2017
Arkadaşları:2
Cinsiyet:Erkek
Yaş:37
Mesaj: 148
Konular: 14
Beğenildi:214
Beğendi:260
Takdirleri:3408
Takdir Et:
Standart

Andolsun ki biz, peygamberlerimizi, apaçık delillerle gönderdik ve onlarla beraber de kitap ve terazi indirdik, insanlar kıst ile ikame etsinler ve demiri de indirdik ki onda çetin bir sertlik ve insanlara faydalar var; ve bu da, Allah'ın kendisine ve peygamberlerine, gıyaben yardım edenleri bildirmesi için; şüphe yok ki Allah, azizdir (otorite sahibi, saygın olan ve otoritesini uygulamaya gücü yetendir) ve pek kuvvetlidir.




Kitap ve Terazi indirilmiştir. İnsanlar böylece kıst ile ikame etsinler. Neredeyse kıst ile ikamet etsinler diye çevireceğim! Demir de indirilmiştir.
Terazi hazır.

Dikkat edin. Gökten indirilen Hadid'de şiddetli bir sertlik vardır. Hadid süreside bir HADİD'DİR GÖKTEN İNDİRİLEN. Ve onda da şiddetli bir sertlik ve insanlar için menfaatler vardır.

Kim Allah ve Peygamberine iman edecek? Kim Allah ve peygamberiyle ticaret edecek? Terazi hazır!

Allah, Cennet isteyene cenneti sunuyor. Büyük cennet mi? Büyük cenneti sunuyor. Magfiretini ve rıdvanını hatırlatıyor. Magfiret, yer ve gökler mi? Onu da sunuyor kuluna. Ama kulunun Vech-i A'lâ sından başka bir şeyi aramasına razı olmuyor! Şimdi bir tüccar gibi mizanın ve her iki kefedekilerin rabbiyle ticaret mi yapacağız? Cennete kendimi atayım bana yeter mi diyeceğiz? Büyük cenneti isterim, mi diyeceğiz? Beni affetsin bana yeter mi diyeceğiz? Yoksa "bana Allah yeter," diyenlerden mi olacağız?
Alıntı ile Cevapla