Mekarimu-l Ahlaki-l İslamiyyeti Cemiyeti
1953 yılı hayatımda hareketsel gidişatın başlangıcıydı. Doğduğum, gözümden kaçan ve hakkında çok az şey bildiğim (İlim ve ulema şehri Trablus) şehrin atmosferini keşfetmeye koyuldum.
Kader beni hızla ilk davet okulu; Mekarimu-l Ahlaki-l İslamiyyeti Cemiyeti (İslami Güzel Ahlak Cemiyeti)’ne, seçilmiş şahıslarının ve orada çalışan alimlerinin içine sürükledi. Başlarında da 36 Ezherliyi kapsayan Lübnan’daki Ezher heyetinin başkanı Şeyh Salaheddin Ebu Ali geliyordu. Bu aşamada şehirde İslami çalışma ilk meyvesini verdi.
Grup Şu Değerli Kardeşleri Kapsıyordu: Abdurrahman El-Kassab, Mustafa Salih Musa, Şeyh Said Şaban, Ahmet Fıdda, Abdulfakir.
İlk İslami grup İslam’ın doğru anlaşılmasına, geleneksel anlayış tarzından bilgi, iman ve çalışma üzerine kurulu hareketsel anlayış dairesine gidilmesine yönelik büyük bir ilerleme kaydetti.
Bu işe bir grubun, Trablus şehrinin en popüler semtinde Ebi Ali Nehri boyunca yer alan Tevbe Camisinde haftalık davet konuşmaları düzenlemesi eşlik etti. Bana bu etkinlikte ilk konuşmacı olma sorumluluğu verildi. Camileri babalarımız ve dedelerimizden büyüklerden başkasının doldurmadığı bir dönemde, ilk defa bir camide insanlar önünde konuşuyordum.
|