Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26 Eylül 2019, 20:38   Mesaj No:1

Hâdimul İslam

Medineweb Baş Editörü
Hâdimul İslam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Hâdimul İslam isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:15
Cinsiyet:
Memleket:MEDİNEWEB
Yaş:45
Mesaj : 13.317
Konular: 1470
Beğenildi:13543
Beğendi:9783
Takdirleri:31416
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart İstanbul 5.8 lik Depremle Sallandı

İstanbul 5.8 lik Depremle Sallandı

Marmara Denizi'nde merkez üssü İstanbul Silivri açıkları olan 5.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

AFAD verilerine göre saat 13.59'daki depremin derinliği 6.99 kilometre olarak kaydedildi. İstanbul genelinde şiddetli bir şekilde hissedilen sarsıntı büyük paniğe neden oldu. İlk belirlemelere can kaybı yaşanmayan depremde 6 vatandaş hafif şekilde yaralandı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İstanbul'un yaşanan depremin ardından açıklamalarda bulunuyor:

"Depremde can kaybı yok, 8 kişi hafif yaralı."

"Türkiye'de bir afet müdahale planı var."

"Tüm hizmet gruplarıyla depreme ilişkin çalışmış bulunmaktayız. "

"İhbar hattımıza bina çatlaklarıyla ilgili 172 ihbar geldi. Tamamıyla ilgli hasar tespit çalışmaları yapılıyor."

""Silivri Devlet Hastanesi'ne ilişkin uzmanlarımızın bize raporladığı, binanın kullanılabilir ve afete dayanıklı olduğu şeklinde."

"Bahçelievler'de iki binada tahliye söz konusu."

"Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklmaya göre 8 kişinin başvurduğu, 2'sinin kırıkları nedeniyle hastanede olduğu belirtildi."

"Altyapı, güvenlik bir enerjiyle ilgili herhangi bir sorun yaşandığı gözükmüyor."

"Özellikle barınma ihtiyacı hisseden vatandaşlarımız AFAD'a başvurabilirler. Beslenme ve barınma konusunda tüm hazırlığımız tamdır. Vatandaşa aynı anda cevap verilmektedir."

"İstanbul'daki kamu alanlarının yüzde 92'si aynı zamanda barınma alanıdır. Okulların spor tesislerinin iki amacı vardır, biri çocukların gelişmesi, diğeri acil durumlarda barınma olarak kullanılması içindir."

"Okulların yarın tatil edilmesini gerektiren herhangi bir bulguya rastlanmamıştır. Yarın okullar açık olacaktır."

KÖPRÜLERDE HASAR YOK

Depremde 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün hasar gördüğüne yönelik sosyal medyada paylaşılan fotoğraflarla ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) açıklama geldi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yetkilileri, bu iddiaların gerçek olmadığını, köprüde hasar meydana gelmediğini belirtti. Fotoğrafta yer alan köprünün altındaki bölümün platform olduğu kaydedildi.

AFAD�dan yapılan yazılı açıklamada da ise "Deprem sonrası Boğaziçi'ndeki 3 köprüde de yapısal sorun olmadığı belirlendi" denildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı�ndan 110 kişilik ekip, hasar analizi için çalışma yürütüyor.


__________________




İnsanı BEDENEN ameliyat için BAYILTMAK gerekir.

RUHEN ameliyat etmek içinse AYILTMAK...


Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi Hâdimul İslam 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Ramazan’da Her Gün 1 Kur’an Cüzü – 20 Soruluk Cüz... Kur'ân-ı Kerim Genel Hâdimul İslam 0 60 30 Ocak 2026 15:41
İran'da Neler Oluyor? Gündem/ Manşetler Kara Kartal 6 86 11 Ocak 2026 23:41
Kötü Haberim Var Psikoloji Esma_Nur 2 58 11 Ocak 2026 11:30
Yaşlılık Tanımı Psikoloji Hâdimul İslam 4 95 05 Ocak 2026 11:59
Aile ve Nüfusumuzun Z Raporu Çocuk ve Aile Sağlığı Hâdimul İslam 0 58 01 Ocak 2026 16:02