Konu Başlıkları: Bir Hadis-i Şerif, Bir Deney
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08 Kasım 2019, 22:02   Mesaj No:2

Mihrinaz

Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Mihrinaz isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:68
Cinsiyet:Anne
Memleket:MEDİNEWEB
Yaş:43
Mesaj: 12.406
Konular: 1270
Beğenildi:11863
Beğendi:8994
Takdirleri:26311
Takdir Et:
Standart

Almanya'nın başkenti Berlin'de 2015 yılında düzenlenen ‘Jugend forscht’ (Gençlik Yarışıyor) adlı yarışmaya katılan Suriye asıllı Maher Beru, çörekoutunun mantara karşı etkili olduğunu ispat ederek birinci oldu.

NasılmI? ??

Şu çörek otunu kullanmaya devam edin, çünkü onda ölümden başka her hastalığa şifa vardır.” hadisinden yola çıkan lise öğrencisi Beru, yaptığı deney ile bakterileri olmasa da mantarı yok etmiş.

Yaptığı dört deneyle çörekotu yağının mantarı öldürdüğünü, bakterileri öldürmese de bağışıklık sistemini bakterilere karşı koruduğunu ispatlayan 14 yaşındaki öğrenciyle ilgili şu açıklama yapıldı: "Maher Beru, Hz. Muhammed’in (s.a.s.) çörek otunun iyileştirme gücü ile ilgili hadisinin doğruluğunu araştırdı. Haklı olarak mikrobiyolojik analiz metotlarını seçti ve çörekotunun fungusit özelliğini teşhis etti. Çörekotunun antibakteriyel etkisiyle ilgili hipotezler ispatlanmamıştı. Çalışmasını bilimsel açıdan en doğru yöntemlerle gerçekleştirdi ve sözlü ve yazılı anlatımıyla jürinin ‘mükemmel’ değerlendirmesinde bulunmasını sağlayarak biyoloji alanında eyalet birincisi seçildi.”
.
__________________

~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~




Alıntı ile Cevapla