Konu Başlıkları: Medineweb Film Kulübü
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01 Aralık 2019, 16:50   Mesaj No:2

Mihrinaz

Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Mihrinaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:68
Cinsiyet:Anne
Memleket:MEDİNEWEB
Yaş:43
Mesaj: 12.398
Konular: 1269
Beğenildi:11843
Beğendi:8986
Takdirleri:26241
Takdir Et:
Standart

Gerçekten güzel bir yapım...Konusu hakkındada bilgi verilire güzel olur..

Tavsiye edebileceğim;

Filistinli Zehra'nın Gözleri; Hem konusu,senaryosu,film müziğiyle tavsiye edebileceğim bir yapım

Yeşil Yol..

Hint yapımı Amir Khan filimleri..

İran yapımı filmler...



ve;




Bajrangi Bhaijan( Sevginin Gücü): Pakistan’da ailesiyle yaşayan konuşamayan bir kızdır Shahida. Annesi kızının tedavi şansının Hindistan’da olabileceğini öğrenir ve ne pahasına olursa olsun kızıyla birlikte Hindistan’a gitmeye karar verir. Hindistan’a giderken küçük Shahida trende annesini kaybeder. Hindistan da ona yardım edebilecek tek Bajrangi Bhaijaan müridinden olan Pavan’dır. İkili tanıştıkları andan itibaren görünmez bir bağ ile birbirlerine bağlanırlar. Dilsiz küçük bir kızın bütün duyguyu size vermesi. Dini farklı olsada doğruyu yapmakdan asla vazgeçmeyen kızı ailesine ulaştırmaya çalışan bir adam..

Sırf dini, ırkı farklı olduğu için altı yaşındaki çocukları dışlayabilecek bir dünyada yaşıyoruz. O saf, masum yavrunun hiçbir zararı olmadığını bildiğimiz halde sırf bizden farklı olduğu için dışlamayı seçiyoruz. Ancak unuttuğumuz bir şey var ki bir gün bizde o farklı olan olabiliriz.

Günümüzde oldukça fazla yaşanan din çatışmasını Bajrangi Bhaijaan filmi altı yaşındaki bir çocuğun yaşadıkları üzerinden anlatıyor. Yeri geldiğinde bu altı yaşındaki çocuk istediği kadar masum ve zararsız olsun sırf Müslüman olduğu için istenmeyen kişi de oluyor.

Ya da asla et yemeyen Budist Pawan Shahida için et yenen bir restorana gitmek zorunda olduğu için kendi tanrısından milyonlarca af dilemek zorunda hissediyor kendisini. Bir mescide girerken tereddüt etmesi bunlar hep dinler ayrıştırıldığı için olan şeyler. Ancak filmin içerisinde her iki dinde çok güzel gösterilmişti.

ve Benim Adım Khan filmi..

Rızvan Khan (Shahrukh Khan) küçüklüğünü annesiyle (Zarina Vahab) ıssız bir bölgede geçiren ,müslüman bir gençtir. Annesi öldükten sonra Amerika'ya küçük kardeşinin yanına gider. Orada tanıştığı ve aşık olduğu Mandira (Kajol) adında dul ve Hindu inancına sahip bir kadınla evlenir. Rızvan Khan aynı zamanda da Asperger sendromu hastasıdır. Bu hastalık Otizm rahatsızlığının bir çeşididir ve ömür boyu süren, sosyal etkileşime ve iletişime zarar veren, sınırlı ve tekrarlanan davranışlara yol açan beynin gelişimini engelleyen bir rahatsızlıktır. 11 Eylül saldırılarından sonra Mandira'nın oğlu rasist kesimler tarafından döverek öldürülür. Öldürülme sebebi annesi evlendikten sonra Müslüman" Khan "soyadını almış olmalarıdır. Bunun üzerine Mandira Rizvan'i terk eder. Rizvan ne zaman geri gelebileceğini sorunca, Mandira ona Amerika Birleşik Devletleri başkanına gidip, adının Khan olduğunu ama bir terörist olmadığını açıklamasını ve ondan sonra geri gelmesini söyler. Rizvan hastalığı dolayısıyla bunu ciddiye alır ve yolculuğuna başlar. Başkan ile buluşmadan geri dönmeyecektir ve ona diyecektir ki:

"Sayın Başkan, benim adım Khan ve ben bir terörist değilim."







"Film, hasta bir adamın sakatlığa, güçsüzlüğe karşı yaptığı savaşını anlatmıyor. Hasta adamın, dünyada terör, Savaş, nefret ve düşmanlığa karşı yaptığı savaşı anlatıyor. My Name is Khan filmi aynı zamanda İslam'ı da ele alıyor. İslam'ı ve dünyanın islam'a bakış açısını ele alıyor. Bu filmde taraf tutmadık. Biz sadece iyi insanların ve kötü insanların var olduğunu söylemeye çalışıyoruz. Kötü Hindular, iyi Hindular, kötü Hristiyanlar, iyi Hristiyanlar olmaz. Ya iyi bir insanızdır, yada kötü bir insanızdır. Din kriter değildir, insanlık kriterdir."
Karan Johar
__________________

~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~




Alıntı ile Cevapla