Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27 Aralık 2019, 12:44   Mesaj No:30

Sükutu-Ezber

Medineweb Emekdarı
Sükutu-Ezber - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Sükutu-Ezber isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 41016
Üyelik T.: 08 Nisan 2014
Arkadaşları:10
Cinsiyet:
Mesaj: 1.652
Konular: 164
Beğenildi:2535
Beğendi:2860
Takdirleri:10320
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

el-Halîmî der ki: “Müheymin, kıyamet günü, kendisine ibadet edenle*rin ibadetinden ve sevabından bir şey eksiltmeyendir. Allah, sevap vermekten aciz kalmadığı gibi onu zorlanarak veren de değildir. Bu yüzden kullarının bazı iyi amellerini gizleme veya inkâr etme ihtiyacı duymaz. O, cimri değildir ki, verdiği sevapları çok görsün ve bu nedenle bazı amelleri gizlesin. Sevap vermekle kendisinden ve mülkünden bir şey eksilmez ki, sevabını kısıp sınır*lasın. O, mülkünden faydalanan değil ki, başkası faydalandığında mülkünden bir şey eksilsin.

………Allah, iyilerin iyiliklerinden ve sevabından bir şey eksiltmediği gibi, asile*rin de isyanlarından ve hak ettikleri cezalardan bir şey arttırmaz. Zira yalan ve haksızlık O’nun hakkında mümkün değildir. Allah, cehennem ehlinin azabını “ceza” (amellerin karşılığı) olarak adlandırmıştır. Bu yüzden günah olmayan şeyin cezası (karşılığı) yoktur. Bu da Allah’ın inkârcıların ve asilerin cezalarını arttırmayacağını göstermektedir.

………Müfessirler, Allah’ın Müheymin ismini “Güvenilir” olarak işte böyle açıklamışlardır. İbn Abbas, Maide sûresi 48. âyette geçen “Müheyminen aleyh” ifadesini doğrulayıcı olarak açıklamış ve şöyle söylemiştir: “Müheymin, doğrulayıcı, tasdik edici ve güvenilir anlamındadır. Kur’an, kendi*sinden önceki kitapları doğrulayan bir kitaptır.”
__________________
*Önemli olan kalp efendim
edebi,hayayı, imanı, riyayı
Rabbinden korkmasını
dürüst olmayı
kendinde barındırır,,,,


*Eyy gönül...!!
yarın Rabbinin huzurunda
nasıl çağırılmak,anılmak istiyorsan
bu dünya da ona göre yaşa derim,,,


"Bir Hiç"
Alıntı ile Cevapla