Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02 Ocak 2020, 18:00   Mesaj No:18

nurşen35

Medineweb Emekdarı
nurşen35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:nurşen35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38944
Üyelik T.: 09 Şubat 2014
Arkadaşları:61
Cinsiyet:Bayan
Mesaj: 9.476
Konular: 1144
Beğenildi:4415
Beğendi:3686
Takdirleri:14253
Takdir Et:
Standart

Alıntı:
Ebu Ömer Üyemizden Alıntı Mesajı göster
7) Hazret-i Musa aleyhisselam kavmine şöyle hitap eder: “Ey kavmim! buzağıyı (ilâh) edinmenizle muhakkak ki siz, kendi nefislerinize zulmettiniz. Hemen ......’e tevbe edin. Artık nefislerinizi öldürün. Bu ......’ katında sizin için daha hayırlıdır.” demişti. Böylece O tevbenizi kabul buyurdu. Muhakkak ki O Tevvab’dır ve Rahîm’dir. [Bakara 2/54]”
Soru: Burada Allah'ın hangi ismi geçer. Sizce o ismin orda geçme sebebi nedir?

Bari ismi geçmektedir. Örneksiz ve eksiksiz yaratan el Bari bir kulda bu isim tecelli edince o kul yaptığı herşeyi adaletle ,hakkaniyetle ve sağlam yapar.Tövbe ederek nefsinide terbiye etmelidir

8) El Bari ismine yakın 2 isim daha yazınız?

el Musavvir ve el Halık

9) El Bari ismi üzerine neler dersiniz?
Bir insanı ele alalım . İnsanın dili ve ağzı uyum içindedir.Eğer dili uzun olsaydı, ağzına sığamayacak ve hayat onun için ne kadar zor olacaktı. İşte dil ile ağız arasındaki uyum Bari isminin bir tecellisidir. Dişler ise inci gibi ağıza dizilmiştir. Eğer dişlerimiz uzun olsaydı ve ağzımıza sığmasaydı halimiz nice olurdu bir düşünün.Kaşlar ve gözler arasındaki uyumda bu ismin tecellisidir. Kaşlarında saçlar gibi uzadığını ve insanın gözüne perde olduğunu düşündüğümüzde Bari isminin tecellisine ne kadar muhtaç olduğumuzu anlarız. Yine insanın iki gözü ve iki kulağı arasındaki uyum kolun uzunluğunun boy ile uyumu el ve ayak parmaklarının arasındaki uyum bacakların birbiriyle eşit uzunlukta olması iç organların birbiri arasındaki uyum hep Bari isminin tecellisidir. Bizler bir elmaya, bir kelebeğe , bir çiçeğe , bir insana ve bir kalıptan çıkarcasına düzgün ve tertipli yaratılışı görerek Allah'ı Bari ismiyle tesbih etmeliyiz.
__________________
O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR
Alıntı ile Cevapla