Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11 Ocak 2020, 16:22   Mesaj No:4

Esma_Nur

Medineweb Emekdarı
Esma_Nur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Esma_Nur isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 4458
Üyelik T.: 19 Ekim 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:kadın
Memleket:sivas/istanbul/
Mesaj: 5.443
Konular: 575
Beğenildi:4539
Beğendi:6141
Takdirleri:24126
Takdir Et:
Standart

Namaz en güzel egzersizdir"
ERCİYES Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Mustafa Çalış, namaz kılmınanın eklem ağrısı çeken hastalar için faydalı olduğunu belirtti. Namaz hareketlerinin vücuttaki eklemlerin tamamını çalıştırdığını anlatan Doç.Dr. Çalış, insanların ibadet ederken farkında olmadan egzersiz yaptığını söyledi.Eklem sağlığı için aşırı hareket ve hareketsizlik aynı derecede sakıncalıdır. Egzersizlerde aşırıya kaçmak ne kadar zararlıysa tamamen hareketsiz kalmak da vücutta kireçlenmeye yol açar. Hareketsizlik yumuşak dokularda zayıflığa, esnekliklerinde azalmaya ve hareket kabiliyetinde zayıflamaya yol açar. Masa başında çalışan fazla egzersiz yapamayan kişilerde günde 5 defa tüm eklemleri belli oranda çalıştırmak kişiyi zinde tutar. Kişi ibadetini yaparken kas ve iskelet sisteminin esneklik, dinamikliğin yanı sıra kondisyonu sağlamada da bedenine ek faydalar sağlar.”

Namaz kılmanın insanların inancı gereği Allah'a olan borcunu yerine getirmede maneviyatı olduğunu vurgulayan Doç.Dr. Mustafa Çalış, namaz kılarken yapılan hareketlerinin ideal oranda olduğunu vurgularken, “İnsanlar tabii ki egzersiz için namaz kılmaz. Amaç; kişinin Allah'a olan sevgisini O'na olan borcunu yerine getirerek manevi huzura kavuşmasıdır. Konuya özellikle kas iskelet sisteminin çalışması yönünde bakıldığında, vücuttaki disklerin beslenmesinde namaz hareketleriyle yüksek seviyede sağlandığı görülüyor. Yumuşak dokularda kasların, tendonların ve ligemanlardaki canlılığın sağlanması için etkili hareketlerdir” diye konuştu.

Rabbim öyle güzel farziyetler vermişki bize namaz kıl dinç kal oruç tut sıhhat bul mdinewebde herkes yaşlı senin gibi genç değil en fazla yürüyüş ve namaz kılarak spor yaparlar
__________________
Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım...

Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE....
Alıntı ile Cevapla