Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12 Şubat 2020, 20:21   Mesaj No:16

Mihrinaz

Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Mihrinaz isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:68
Cinsiyet:Anne
Memleket:MEDİNEWEB
Yaş:43
Mesaj: 12.403
Konular: 1269
Beğenildi:11857
Beğendi:8991
Takdirleri:26311
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

Allah razı olsun Nurşen hocam. İsra suresi benide çok etkiler. .Bende şunu ifade etmek isterim; iSRA VE Mirac hadisesi Allah ile kulu Muhammed arasındaki bir olaydı ve surede bize sunulan kısmı;''Bir gece kendisine bazı ayetlerimizi gösterelim diye kulunu Mescidi Haram'dan çevresine mübarek kıldığımız Mescidi Aksa'ya götüren Allah eksikliklerden münezzehtir.'' Yani sizin anladıklarınızdan anlamadıklarınızdan, düşünüp, düşünmediklerinizden, bildiğiniz bilmediğiniz, abartılmış yada şişirilmiş, doğru veya yanlış her ne ise işte o inandıklarınız,bildikleriniz asla '' Subhan olan Allah'ın önüne geçmesin, geçirmeyin'' Allah eksikliklerden münezzehtir hatırlatmasını bu yüzden çok manidar bulurum..Allahu alem..



58-Mücadele suresi 1
1- Allah, kocası hakkında seninle tartışan ve Allah'a şikayette bulunan kadının sözünü işitti. Allah sizin konuşmanızı işitir. Çünkü Allah işitendir, bilendir. ayet-i celilesi... Zıhar ayeti diye biliriz Mücadele suresinin ilk 5 ayetini. iLK ayeti “Duasını kabul etti” diye tefsir edilir..Dualara icabetin eden, zorda,darda,sıkıntıda hangi kulu varsa hepsini işiten,duyan bir ALLAH...
14/İbrâhim, 39 ve 3/Âl-i İmrân, 38. âyetlerde; Hz. İbrahim ve Hz. Zekeriyya peygamberlerin duâlarında "duâları çok işiten, yani çok kabul eden" mânâsındaki "semiu'd-duâ’ ifadesi çok etkileyici. Neden dualarımız kabul olmuyor? yada acaba kabul olurmu? diye saçma bir düşünce içine girerizki..O semiud dua'dır. Düşünelim, ağzımızdan çıkan, çıkmayan her söz duyuluyor..Her hareketimiz görülüyor. Ve biz sonsuz rahatız. HERŞEYİ DUYAN BİR rABBE GÜVENMEK VE kendine hal hareket,sözlerine çekidüzen verip, hakkıyla layıkıyla semiuddua olan Allah'tan istemeyi bilmek...

EL BASİR:

Gözler O’nu idrak edemez; O ise bütün gözleri idrak eder. O, latif olandır, haberdar olandır.” (En’am, 103)

O'nu görme iddiasında bulunan, görünmeyen bir Allah'a inanma konusunda ayak direten inatçı herkese yerini ve sınırını hatırlatan, insana haddini bildiren, kendisini tanıtan bir ayet. ...Sonradan yaratılmış bir faninin, öncesiz ve sonrasız bir zatı görmeye gücü yetmez. Üstelik yeryüzündeki halifelik görevini yerine getirmek için O'nu görmenin de değeri yok. Evet gözler O'nu görmez ama O bütün gözleri idrak eder.

EL HAKİM:

“Hüküm yalnız Allah’ındır. O, kendisinden başkasına ibâdet etmemenizi emretmiştir. İşte dosdoğru din budur.” (12/Yûsuf, 40).

Yusuf peygamberin dilinden arı,duru,saf yalın dosdoğru dinin tarifi..Sahte rablik taslayanlar,Nemrutlar,Firavunlar, helali haram, haramı helal yapma yetkisini kendinde gören hoca, tarikat, cemaat, parti vs adı her ne ise... Hz. Yusuf, hüküm koyma hakkının sadece Allah'a ait olduğunu açıklamasının ardından: "O yalnız kendisine kulluk sunmanızı emretmiştir." diyor...Hz Yusuf', hükmü sadece Allah'a özgü kılmayı, sadece yüce Allah'a kul etmekle açıkLIYOR. Hüküm yüce Allah'dan başkasına ait olması durumunda, O'na kulluk edebilmek, O'na boyun eğebilmek gerçek anlamda mümkün değildir. Hükmü Allah'a özgü kılarak sadece O'na kulluk etmeye çağıran bu din dışında, dosdoğru olan hiçbir din yoktur!
__________________

~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~




Alıntı ile Cevapla