Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16 Eylül 2007, 14:55   Mesaj No:4

AŞK'ÜL İSLAM

Medineweb Sadık Üyesi
AŞK'ÜL İSLAM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:AŞK'ÜL İSLAM isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38
Üyelik T.: 30Haziran 2007
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Yaş:43
Mesaj: 984
Konular: 245
Beğenildi:29
Beğendi:0
Takdirleri:146
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cvp: Ayrılık Hissi Nasıl Girdi Beyninize?...

*Hürriyet

İslam'ın hürriyet aşığı bir konumunun olduğu insaf sahibi herkes tarafından bilinen bir gerçektir. Öyle ki Efendimiz Hz .Yusuf a.s. hakkında şu sözü çok manidardır.''Allah kardeşim Yusuf'a rahmet etsin.Eğer bana elçi olarak gelseydi ona uyardım'' Yusuf a.s. suçsuzluğunun tam olarak açığa çıkması için hapisten çıkmak istemeyişine işaret ederek hürriyetin gerçek anlamını vurguluyordu. Aynı şekilde bir kedinin hürriyetine engel olan kadının düşeceği vahim durumu şu sözü ile dile getiriyordu. ''Bir kadın bir kediyi hapsettiği için cehenneme girdi. Öyle ki; kediye ne yiyecek veriyordu ne de yerde ki kırıntıları yemesine izin veriyordu.''

Hz. Ömer Faruk Mısır vali oğlunun bir Kıpti'ye yaptığı bir haksızlıktan dolayı şöyle haykırıyordu. '' İnsanlar annelerinden hür doğdukları halde ne zamandan beri onları köleleştirdiniz.''

Bunlar sadece İslam bahçesinden bir demet çiçek ve İslam pınarından bir avuç suydu. Peki başkalarının bu güzelliğe karşı takındığı tavır ve konumu nedir?

İslam'ın ilk dönemlerinden tutun günümüze kadar bu din bir çok haksız tepki ve vahşetlere maruz kaldı. Mekke müşriklerinin bu dine girip insanlığa rehber ve önder olmaları gerekirken gösterdikleri inat, hak hakikat ve hürriyeti yerle bir etti.

Bir peygamber beklentisi içerisinde olan Yahudiler, kin ve öfkelerinden kendilerini ve tüm varlıklarını bitirdiler. Bile bile kendilerini inatlarının yüzünden uçuruma attılar.

Moğol ve Tatar'lar toplu kıyım yaparak, canlı cansız her şeyi hatta fikirleri, medeniyetleri, kitapları yok etmek istediler. Haçlı savaşlarında topuyla tüfeğiyle ve tüm Avrupa'nın destek ve teşviği ile yola çıkanlar Müslümanların kanlarını nehirler misali akıtıp Müslüman yurtlarını harap ettiler.

Sovyetlerin yıkılmasından sonra Kominist kırmızı tehlikeyi bitirip, yeni düşmanın İslam olduğunu bunu da Yeşil tehlike diye adlandırıp bu bölgelerde ki Müslümanlara yapılanları kim unutabilir. Bosna'daki Müslümanlara yapılanlar hala zihnimizde canlılığını koruyor. İnsanları öldürmede şeytanın aklına dahi gelmeyecek yöntemleri kullananları, sadece alçaltmak ve kirletmek adına yaşlı kadınların bile ırzına geçen canileri unutmak mümkün müdür ?
Alıntı ile Cevapla