Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21 Şubat 2020, 17:31   Mesaj No:18

Mihrinaz

Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Mihrinaz isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:68
Cinsiyet:Anne
Memleket:MEDİNEWEB
Yaş:43
Mesaj: 12.403
Konular: 1269
Beğenildi:11858
Beğendi:8991
Takdirleri:26311
Takdir Et:
Standart

Bize de ne kadar tanıdık bir sahne...

Alıntı:
Neslimizin devamı için batı da en az 3 çocuk kampanyaları…Babasız büyüyen onlarca çocuk , hastanelerde hiç ziyaretçisi olmayan , ölümü bekleyen yüzlerce yaşlı.. Amerika’da okullarda cinnet geçiren öğrenci ve öğretmenlerini öldürdüğü silahlı saldırılar.. Bütün batı ülkelerinden bildiğimiz şeyler..
Alıntı:
Bizim Müslüman cephede durum nasıl diyecek olursak ; durum daha da vahim ! Mücevher sandığının üzerinde oturan bir dilenci gibiyiz. Müslüman alemi perişan ! Ahlak çöküntüsü had safhada .. Yalancılık , haset , gıybet, dalavere , zina , faiz zirveyi yaşıyor. Emanet ehline verilmiyor. Gösteriş ve israf normal sayılıyor. Fakirler kınanıyor. İşler hep yarım yapılıyor , İyi insanlar enayi sayılıyor. Akrabalar arsında haset , dedikodu ve haksız mal edinme helal görülüyor. Komşuluk bitmiş . Emr-i bi’l ma’rûf ve nehy-i anil münker yapmak isteyen tepkiyle karşılaşıyor.

Ve en önemli mesele olarak ta ,dinin direği namaz terk edilmiş . Araştırma sonuçlarına bakarsak ; Müslümanım diyenlerin sadece yüzde 30’u namaz kılıyor . Bu yüzde 30’un da yüzde 70’i sabah namazına kalkamıyor. Bu demektir ki 100 kişiden sadece 9 kişi sabah namazını düzenli olarak kılıyor.

Bugün tekrar Müslümanların ayağa kalması , Kuran hükümlerinin Dünyaya hakim olabilmesi için namazın (hem de dosdoğru namazın) tekrar ihya edilmesi , diriltilmesi gerekir. Çünkü bu dinin Peygamberi ( salat ve selam onun üzerine olsun.) “Namaz dinin direğidir. Namazı ayakta tutan yani dosdoğru kılan dinini ayakta tutmuş olur. Namazı terk eden dinini yıkmış olur.” buyurdu. Dinini yıkmış bir ümmetten Dünyasını mamur etmesini , memleketleri refaha ulaştırıp medeniyet kurmasını , mazlumlara yardım edip zulmü ortadan kaldırmasını nasıl bekleyelim.

Bilakis nafileleri çok ònemseyen, vakit üstüne vakit ekleyen faizi loop loop tüketen ama domuz eti haram diyen camide önsafı tutan takkesiz namaz olmayacağını söyleyen göbekli, kızı taytlı, oğlu namazsiz, kendi liyakatsiz dindarlarımiz çok.
Kültür fizik...

O Salat ki dinin direğidir.Çünkü diriltir. Kıyama kaldırır. Diri tutar. İnsan Rabbine verdigi sözü hatirladıkça misakının gereğini yerine getirmeliydi. Yok ama biz din, tarih, millet, bayrak hatta Kudüs; her ne degerimiz varsa sadece hamaset köpürterek hepsinin içini boşalttık. Bilgiyi yok ettik, bilgisi olmadan fikir beyaninı baş tacı ettik.. Sövmekten söyleme yer yok. Söylem ise gücünü kaybettiğinden beri eylem yok. Ondandir müslümanların uyuşup, Selahattin Eyyubiler, Ebabiller bekleyişi...

Kurtuluş için;

"EY İMAN EDENLER!...İMAN EDİNİZ!!!"
__________________

~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~




Alıntı ile Cevapla