Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11 Kasım 2008, 14:13   Mesaj No:3

Seyyid

Medineweb Paylaşımcı Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:Seyyid isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2834
Üyelik T.: 29 Temmuz 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 350
Konular: 67
Beğenildi:7
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cvp: Çocuklarınıza onları ne kadar sevdiğinizi söyleyin

Sevmek sadece altını açıp karnını doyurmak mıdır? Sevmek her istediğini vermek midir? Hayır bu çocuğumuza zülümdür . Gerçek manada sevmek demek çocuklarımızı cehennem ateşinden korumak değilmidir? düşünürsek evet öyleyse Resulullah ın (sallallahu teala aleyhi vessellem) Efendimizin şu Hadisi şerifini dikkate alarak çocuklarımızı yetiştirelim.
KALENNEBİYYÜ RESULULLAH (sallallahu teala aleyhi vessellem)
Evlatlarınızı üç hasletle terbiye ediniz.Onlara Peygamberinizi sevdiriniz.Yine Onlara Peygamberinizin ehli beytini sevdiriniz.Ve Onlara Kur' an okumayı öğretiniz.
SADAKA RESULULLAH ( sallallahu teala aleyhi vessellem)ŞÜPHESİZ RESULULLAH DOĞRUYU SÖYLEYENDİR.
bu hasletler üzere yetişmiş bir çocuğa bakalım ne olur, çocuk Peygamberini sever severse ona uyar, severse ona benzemeye çalışır, O Peygamber ki Yaratılmışların en üstünü uğruna alemlarin yaratıldığı EN SEVGİLİ ona benzeyen kötü olur mu hiç ? ona benzeyenler çoğalsa bu gün dünyanın hali bu kadar karışık ve kötü olur mu hiç?
Ya EHLİ BEYTİ ;Ya O DÖRT BÜYÜK SAHABE VE FATIMA-TÜZ ZEHRA (radiyallahü anhüma) YA hz. Ayşe YA hz. HATİCE-TÜL KÜBRA VE DİĞER VALİDELERİMİZ ONLARA BENZEMEYE ÇALIŞAN KÖTÜ OLUR MU HİÇ KARDEŞLERİM
HER BİRİ AYRI BİRER İLİM VE GÜZEL AHLAK DERYASI ALLAH BİZLERİ BU DERYADAN Bİ YUDUM SUSUZ DÖNDÜRMESİN YA KUR' AN OKUMAK ,KUR' AN-I KERİMLE AMEL ETMEK. BAKIN RESULULLAH (sallallahu aleyhi vessellem ) bir Hadisle nasıl irşad ediyor müslümanların tamamı amel etse dünya düzelecek herkesin hep isteyip dilediği kardeşlik,barış,sevgi,saygı yerleşcek kolayca yaşamımıza bir HADİSİ ŞERİF' E UYMAKLA ,AMEL ETMEKLE...

Alıntı ile Cevapla