Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08 Mart 2020, 15:02   Mesaj No:1

Hâdimul İslam

Medineweb Baş Editörü
Hâdimul İslam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Hâdimul İslam isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:15
Cinsiyet:
Memleket:MEDİNEWEB
Yaş:45
Mesaj : 13.036
Konular: 1411
Beğenildi:13257
Beğendi:9645
Takdirleri:31079
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart KARAMEL Sos Tarifi (Nişastasız ve Kremasız)/Medineweb

KARAMEL Sos Tarifi (Nişastasız ve Kremasız)/Medineweb


[emoji419] 1.5 su bardağı şeker
[emoji419] 1 yemek kaşığı tereyağ
[emoji419] 1 şu bardağı süt

Yapılışı:

[emoji419]Yapışmaz bir tavaya şekeri alın.
[emoji419]Önce orta ateşte kenarlarından erimeye başlayana kadar bu ayarda bekletin.
[emoji419]Erimeyi gördüğünüz anda en düşük ayara alın ve tamamen erimesini bekleyin.
[emoji419]Sakın harlı ateşte pişirmeyin şekeri birden yakıp tadını bozarsınız şekerleri karıştırarak erimesini sağlayın.
[emoji419]Tamamen eriyen şekerlere bir yemek kaşığı tereyağını ekleyin.
[emoji419]Ekledikten sonra hızlıca karıştırın.
[emoji419]Tamamen eridikten sonra içerisine bir bardak sütü ekleyin.
[emoji419]Şeker topaklanma yapacak bu esnada lütfen telaşlanmayın ısıyı aldıkça eriyecek.
[emoji419]Sütü ekledikten sonra karıştırma işlemini sürdürün.
[emoji419]Şekerler tamamen eriyip sıvı hal alana kadar karıştırın. [emoji419]Rengini açık isteyen, şeker kremayla birlikte eridikten sonra ocaktan alabilir fakat biraz daha koyu istiyorsanız bir miktar daha sütle kaynatabilirsiniz.
[emoji419]Ayrıca sütü ekledikten sonra ne kadar kaynatırsanız hem rengi hem kıvamı daha koyu olacaktır. Şekerler eridikten sonra artık karameli ocaktan alabilirsiniz. [emoji122][emoji122]
NOT:Karamel sos sıcakken akışkan dinlendikçe kıvamı oturan bir sostur.

Deneyeceklere AFİYET OLSUN






Karamel sos için püf noktalar


[emoji625]Şekeri yakmamalısınız. İlk önce orta ateşte erimeye başladığında ise kısık ateşte pişirin. Harlı ateşte pişirirseniz şekerler yanabilir.
[emoji625]Eğer sosunuzun rengi açık olsun istiyorsanız krema koyduktan sonra topaklanan şeker eridikten sonra ocaktan alabilirsiniz. Eğer koyu olsun istiyorsanız krema ile beraber biraz daha kaynatmalısınız.

Bu Karamel sosu ;[emoji116][emoji116]

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Kek ve tatlılarinizda da kullanabilirsiniz.
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi Hâdimul İslam 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Gazze'ye Kara Harekatı İslami Haberler Kara Kartal 1 16 16 Eylül 2025 08:06
Üni Yurdu Arayan Ailelere Tavsiye Duyurular/Öneriler/Şikayetler Hâdimul İslam 0 35 12 Eylül 2025 23:07
Eliniz Nasıl Gitti, Sesiniz Hiç mi Titremedi? İslami Haberler Hâdimul İslam 1 61 30 Temmuz 2025 22:28
Bu Kitap Onlara Kâfi Gelmedi mi? Kur'ân-ı Kerim Genel Hâdimul İslam 0 62 27 Temmuz 2025 17:19
LGS-CHP-İHL Gündem/ Manşetler Hâdimul İslam 0 77 20 Temmuz 2025 22:26