Mor lahanayi, sirke veya limon, tuzla ovup elde ettiğiniz salatayı dolapta, kavanozda veya saklama kabında her koşulda saklayabilir, Saltalariniza ilave edebilirsiniz. Bozulmuyor.
📌Kıştan bir kaç tane mor lahanayi bu şekilde doğrayıp, turşu haline getirip dolapta muhafaza edebilir, yazında kullanabilirsiniz
📍. Dereotu, kornişon turşu, mısır, maydanozla karisrirarak ya da ;
📍halka doğranmış soğanla ovarak balık, et vs. yemeklerin yanında rahatlıkla tuketebilirsiniz..
👌Yapımı kolay, yemesi çok lezzetli bir salata/turşu..Ama daha da güzeli suyunun rengi..O rengin tarifi yok😊 Hiçbir ressamın renk kartelasinda göremezsiniz. Deneyin bence..
Tarif için teşekkürler editim. Bu tarifi bir yaptım. Fena bağımlılık yaptı.))Sevmeyen yok...Yapanlara afiyet şifa olsun..
__________________ 
~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ |