| 
 
 
 Mor lahanayi, sirke veya limon,  tuzla ovup elde ettiğiniz salatayı dolapta, kavanozda veya saklama kabında her koşulda saklayabilir, Saltalariniza ilave edebilirsiniz. Bozulmuyor. 
 📌Kıştan bir kaç tane mor lahanayi bu şekilde doğrayıp, turşu haline getirip dolapta muhafaza edebilir, yazında kullanabilirsiniz
 
 📍.  Dereotu, kornişon turşu, mısır, maydanozla karisrirarak ya da ;
 
 📍halka doğranmış soğanla ovarak balık, et vs. yemeklerin yanında rahatlıkla tuketebilirsiniz..
 
 👌Yapımı kolay, yemesi çok lezzetli bir salata/turşu..Ama daha da güzeli suyunun rengi..O rengin tarifi yok😊 Hiçbir ressamın renk kartelasinda göremezsiniz. Deneyin bence..
 Tarif için teşekkürler editim. Bu tarifi bir yaptım. Fena bağımlılık yaptı.))Sevmeyen yok...Yapanlara afiyet şifa olsun..
 |