Konu Başlıkları: Takdirli Bilgi Yarışması
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26 Mayıs 2020, 21:32   Mesaj No:1132

Medine-web

Medineweb Site Yöneticisi
Medine-web - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medine-web isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 1
Üyelik T.: 14Haziran 2007
Arkadaşları:7
Cinsiyet:Erkek
Yaş:49
Mesaj: 2.988
Konular: 339
Beğenildi:1172
Beğendi:346
Takdirleri:7784
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

dikkatimi çeken düşündürten ilginç bir konu var.
konu bir kadın sahabe.
bu kadın Resulullah'ın dedesinin kölesi. Sonra anasına hediye edilir. Resulullah sav dünyaya geldiğinde genç bir kadın. Resululah'ı emzirir dadılık yapar büyütür. Zamanı geldiğinde Resulullah'ın evlatlığı ile evlendirilir. Bu evlilikten önce başka bir evlilik gerçekleştirmiştir.zeyd ile evliliğinde Usame doğar.ve bu Usame mute komutanı. Derken Resulullah vefat eder. Bu sahabe hz Ebubekir Ömer'in vefatına şahit olur.hz Osman dönemine kadar yaşar.
soru şu bu kadın abdulmutalibin kölesi.sonra aminenin kölesi.Resululah'ı emzirdiğine göre en az 20 yaş büyük.ve Resulullah 25 yaşında evlenir.25 yıllık hatice ile evliliği sürer.zeyd 6 yaşında.ve büyür 20 ye gelir bu sahabe ile evlenir. Usame bu evlilikten doğar ve 20 yaşında ordu komutanı olur. bu demektirki zeyd ile evlendiğinde bu kadının en az 70 yaşında olması lazım.Resulullahtan annemden sonra annemdir iltifatınını alan bu kadın uhud ve huneyn savaşına katılır.... Bunlar Resulullah hayatta iken gerçekleşir.

kim bu kadın kimdir? hesap yaşlarda proplem varmıdır? 70 yaşında usameyı doğurdu? Usame 20 yaşına gelir ordu komutanı olur.bizim sahabe resulullahtan en az 20 yıl sonra vefat eder.


soru istedin başeditör hocam.)
__________________

Büyükler fikirleri,Ortalar olayları,Küçükler kişileri tartışır.
Alıntı ile Cevapla