Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20 Kasım 2020, 19:02   Mesaj No:2

Mihrinaz

Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Mihrinaz isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:68
Cinsiyet:Anne
Memleket:MEDİNEWEB
Yaş:43
Mesaj: 12.402
Konular: 1269
Beğenildi:11847
Beğendi:8990
Takdirleri:26241
Takdir Et:
Standart

Erkek-Kadın, çocuk-genç-yaşlı kışın herkesin yaşadığı bir sorundur çatlayan-kuruyan dudaklar. Belki bu yöntemlerle bu sorunu çözebilirsiniz.

Dudak çatlaması ve dudak kuruluğunun birden fazla sebebi olabilir. Bu sebepleri şöyle saymak mümkün:

Vücudun susuz kalması, yeterli miktarda su içmeme
Vitamin ve mineral eksiklikleri
Soğuk, kuru havaya ya da çok sıcak havaya maruz kalma
Alerji
A vitamini fazlalığı
Kimyasal kozmetikler ya da ilaçların yan etkileri
Ağızdan nefes alıp verme
Asitli yiyeceklerin çok fazla tüketimi

Dudak Çatlamalarina Neler İyi Gelir?

Bal
Antibakteriyal özelliğe sahip balı tek başına da kullanabilirsiniz. Dudak dokularını güçlendirecek olan balın bu faydalarından yararlanmak içinse yapmanız gereken çok basit: Dudaklarınıza parmaklarınız yardımıyla onu tamamen kaplayacak kadar bal (mümkünse organik) sürün ve dudaklarınızı yalamadan 15 dakika bu şekilde bekletin. Bu yöntemi günde 2-3 kez uygulayabilirsiniz.

Salatalık
Salatalık da dudaklarınıza ihtiyacı olan nemi sağlayarak iyileşmesini sağlayacaktır. Salatalığın sulu tarafını dudaklarınızı uygulayıp bekletin. 15-20 dakika sonra dudaklarınızı temizleyin. İşte bu kadar basit.

Aloe vera
Aloe vera bitkisinin içinden çıkan her derde deva jel dudak çatlamasına da birebir. Kestiğiniz yaprağın içinden çıkan jeli dudaklarınıza sürün ve gece böyle uyuyun. Birkaç güne çatlaklarınızın yok olduğunu göreceksiniz.

Hindistan cevizi yağı
Mucizeler yaratan Hindistan cevizi yağından da yardım alabilirsiniz. Katı formdaki Hindistan cevizi yağını çatlamış dudaklarınıza sürmek yeterli olacaktır.

Süt ve gül yaprakları
Dudakları nemlendirirken tahrişi de giderecek bir karışımdan bahsetmeden olmaz. Bir kase ılık sütün içine bir avuç gül yaprağı koyun ve yarım saat bu şekilde dinlenmeye bırakın. Ardından gül yapraklarını sütün içinden çıkarıp ezerek lapa hale getirin ve bu maddeyi uyumadan önce dudaklarınıza uygulayın.

Su
En net ve en bilinen çözümü en sona bıraktık. Kuruduğu için çatlayan dudaklarınızı yeniden nemlendirecek sudan bahsediyoruz. Dudaklarınıza kaybettiği nemi yeniden kazandırmak için kendinizi susamış hissetmeseniz bile su içmeyi unutmayın. Günde 8-10 bardak su içerek vücuda ihtiyacı olan suyu sağlayabilir ve dudak kuruluğunuzdan, çatlamalardan kurtulabilirsiniz.
__________________

~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~




Alıntı ile Cevapla