Konu Başlıkları: BİR AYET BİR YORUM
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22 Aralık 2020, 11:50   Mesaj No:113

Mihrinaz

Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Mihrinaz isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:68
Cinsiyet:Anne
Memleket:MEDİNEWEB
Yaş:43
Mesaj: 12.403
Konular: 1269
Beğenildi:11847
Beğendi:8990
Takdirleri:26241
Takdir Et:
Standart

A'RAF SURESİ
175- Onlara anlat. Hani bir adam vardı. Ayetlerimizi çok iyi bildiği halde onları bir kenara bırakmıştı. Şeytana uymuş ve sonunda iyice azmıştı.

176- Eğer dileseydik onu bildiği ayetler sayesinde yükseltirdik. Fakat o dünyaya sarıldı ve ihrirasının peşine düştü. Böylelerin durumu; üstüne varsan da kendi haline bıraksan da dilini sarkıtıp hırlayarak soluyan köpeğin durumu gibidir. İşte ayetlerimizi yalan diyenlerin durumu budur. Bu olayı onlara anlat; belki üzerinde düşünürler
177- Ayetlerimizi yalanlayan ve kendilerine zulmeden toplumun durumu ne kötü bir örnektir.


Rivayet kayıtlarında kıssada geçen yer,kişi, zaman hakkında detaylı bir sürü bilgi verilir. Bu rivayetelre dalmadan; Allah'ın ayetlerini apaçık gördükleri halde bu ayetlerin gösterdiği yolda yürümeyip onları yalan sayanalrin durumu bizlere bildiriliyor.

Üzerinde düşünüp taşınmamız istenen olaydan; isim, yer,zaman verilmemesinden anlaşılacağı ; her çağda, her devirde karşılaşabileceğimiz, tanıdığımiz bir tip olmasıdir. İlmiyle amel etmeyen, bildiğini saklayan, çıkarı için Allah'ın ayetlerini eğip büken, Allah'ın yolundan sapan tip..

Allah'ın ayetlerini bilinç değil kuru kuruya bilgi kaynağı olarak gören, yeryüzünün geçici hükümdar ve yöneticilerinin keyfine göre fetvalar için kullananlar..
Öyleleri vardır ki; bir sene faizin bütün çeşitlerinin haram olduğunu yazdıkları halde başka bir sene helal olduğunu yazmaya başlarlar. Bizzat küfürde olduğunu bildikleri insanlara dua ederler ve onlara "müslüman" adını yakıştırırlar! Ve onların bu yaptıklarını en ideal İslam olarak gösterirler. Yani bu tipler kendi kendilerine zulmetmek için büyük bir ihtiras içindeler. Cehennemdeki yerlerini garantiye almak için her sabah biraz daha ilerliyorlar.

Bunlar âyetleri iman ettikleri için, hayat kitabı olarak değil meslek icabı okuyorlar. Esas işleri güç sahiplerinin keyfi emirlerine dini gerekçe bulmaktır. Bunun karşılığını da fazlasıyla alırlar. Bilgiyi insanı yetiştirip geliştiren bir fazilet, erdem olarak değil, güç vesilesi olarak görürler. İlahi bilgiyi bu güce ulaşmak için isterler. Allah'a değil güce taparlar.
Anladığım; güç kimdeyse onun köpeği olurlar.Köpek tabiatlıdirlar efendielrine hizmeti düşünürler. Üzerine varsan da varmasanda dilini dışarı sarkıtıp hirlamaktan başka birşey yapmazlar. Bu dünya hayatının sonuna kadar bitmek tükenmek bilmeyen salyalı solumaları ile bu emellerinin peşinde koşup dururlar....Allahu alem
Allah'ım sen bizleri koru!Ayaklarımızı kaydırma! Üzerimize sabır yağdır! Ve Müslüman olarak canımızı al!
__________________

~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~




Alıntı ile Cevapla