Konu Başlıkları: Abi Kime Denir?
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12 Ocak 2021, 23:47   Mesaj No:7

Mihrinaz

Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Mihrinaz isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:68
Cinsiyet:Anne
Memleket:MEDİNEWEB
Yaş:43
Mesaj: 12.403
Konular: 1269
Beğenildi:11856
Beğendi:8990
Takdirleri:26311
Takdir Et:
Standart

Farklı bakış açısı iyidir hocam

Abilik ablalik bu toprakların kadim kültüründe vardır. Duygusal milletiz. Birini Allah'a emanet ettikten sonra birde abi-abla aranır emanet etmeye. Allah'a emanet ettiğine, Allah sebepler yaratır elbet yolunu gösterir. Biz abiden biliriz.

Sahabenin birbiriyle ve Allah Rasuluyle ilişkisine gelince kusura bakmayın abi-abla ilişkisine benzetemem. Dost-veli-yardımcı olarak sadece Allah'ı edinmişler. Birbirlerine kardeş, sirdaş olmuşlardır. Sabrı tavsiye etmişler, imtihanalrın en beteriyle sinanmış muttaki ve salihlerdir. En güzel "dost"/ mümin müminin "kardeşi"dir düsturunu bilirim ve referansım burasidir. Geldiğim yer de burasidir. Bahsettiğiniz güzel insanlara da ancak bu vasfı yakıştırırım. Rabbim muttaki ve salih insanlardan razı olsun. Abi çiğ duruyor üzgünüm.

Hepimiz aynı şeyden bahsediyoruz farklı yerden bakıyoruz muhakkak. Bir döneme damga vurmuş bacım diyen adam gibi adamlar da o güzel atlara binip gittiler bilesiniz.

Abiler-ablalar karşıma hep cemaat, vakıf, kurum içlerinden çıktılar. Hepside bir parça koparma, kendi çapında saygı-övgü-hizmet bekleyen tiplerdi. Sevmem birine abi demeyi..
Abi sözünün şimdilerde güven telkin etmedigini bilakis sömürdüğünü düşünüyorum.

Kendi başının çaresine bakanalrdan kastım ise; Allah'a emanet etmeyi dilimiz der de, nedense emanet ettiğimiz yerin en yüce merci olduğunu düşünmeyiz birde abi arariz emanet etmeye, derdini anlatmaya. Aramayın efendim. Çocuklarınıza akıllı olmayı, kimseye minnet etmemeyi ògretin. Dur şu ayaklarinin üstünde diyebilin. Allah'a güvenmek, O'na dayanmak, O'nu yardımcı bilmek nasıl olur? Doğru insanalra nasıl ulaşılır ? Dost, kardeş,sirdaş, vefa duygusunu bilsin. Eminim bunu abi olmadan da yapabilirler. Yapanlar var emin olun.

Dostum, kardeşim, Allah için sevdiğim-saydığım çok olsun abi-abla-kanka şöyle dursun. Kardeşim resmiliğini ve ciddiyetini, abi samimiyetine tercih ederim.

Ayrıca yazıya eleştirim Abilik misyonunu çok abartılı buldum. Belki ondan bu kadar sıtma tuttu.))

Bütün kardeşlerime, hocalarima sevgi saygilar.
Vesselam veddua velmuhabbe
__________________

~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~




Alıntı ile Cevapla