Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20 Ocak 2021, 22:01   Mesaj No:2

Mihrinaz

Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Mihrinaz isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:68
Cinsiyet:Anne
Memleket:MEDİNEWEB
Yaş:43
Mesaj: 12.398
Konular: 1269
Beğenildi:11844
Beğendi:8986
Takdirleri:26241
Takdir Et:
Standart

Aleyküm selam efenim. Yine güncel, aktif, herkesin üzerine mutlaka bir sözü olan bir konu. Uzmanların, eğitimcilerin üzerine makaleler yazdıgı, seminerler, konferanslar düzenlediği bir konu.

Sanal alem, elktronik ortam, soyal platformlar vb. Her Açıdan degerlndirebiliriz. Olumlu-olumsuz yönleri, çocuklar üzerinde, yetişkinlerde etkileri vs. İlk çok korktuk bu dünya ile iletişimden ama pandemi etkisiyle geldiğimiz yer uzmanların bilimin òngörüsüyle çelişti."Aman uzak durun" diyen Öğretmenler, eğitimciler evimize doluştu. "Çocuklarınız günde şu kadar ekran başında olsun, beyın gelişimi söyle etkikenir, hücreler bilmem ne olur" diyen "Eve iş getirmeyin" diyen uzmanların gıkı çıkmıyor. Mevzu sosyal medyada zaman geçirnekten çıktı., iş, ders, sınav, sohbet, sosyallesme, ödemeler daha bir sürü insana ve dünya dair herşey bu alanlardan yapılıyor. Herşey çok hızlı ilerliyor. Gençler bu hıza anında adapte oluyor.Yetişkinlerde seyir farklı. Yaş gruplarına göre adaptasyon doğru kullanım şekli değişiyor.

Bu hız beni rahatsız etmiyor açıkçası. Daha neler göreceğiz kimbilir diye düşünürken yeniliklere açık olmak beyni formatlayan bir olgu.
Yalnız insan eliyle oluşan her düzen, her sistemin kusurlu oldugunu, suistimale açık olduğunu unutmamalıyız. Kuralları, kanunları, cezaları, sınırları olmalı. Devlet eliyle bu kararlar alınmalı. Bizde face,instagram twitter'in temsilcilikleri yok. Kurulma kararı alınmış neyseki. Siber suçlar, buralardan yapılan hukuksuzluklar, aldatmacalar, tacizler hepsine ama hepsine denetim olmalı.

Gizlilik esaslı denilen bu alanlların gizine de çok itibar etmemek gerek. Olumlu olumsuz yönlerine dair nette bir sürü yazı makaleye, komplo teorileri, asıllı asılsız her tür bilgiye ulaşabiliyoruz. Benim üzerinde durmak istediğim yer;

İnsanın olduğu heryer İslamın konusudur. Gerçek dünyayı talan edip sanala göç eyleyen ademevladı oralarda kendini başı boş, sorumsuz hissedemez. İslam dinamik realist bir hareket metodudur. Durağanlik, statiklik yoktur yapısında. Her zamanın, her alanın içerisindedir. Oralarda da mümin, münafık(ki çoğunlukta), kafir, zalim, muttaki, şeytani her türlü insan tipi var.. Müminlerin özellikleri bu alanlarda daha çok işlerlik göstermeli. Unutmayalım ki buralarda geçirdiğimiz vakitten, hal tavirlarimizdan da hesaba çekileceğiz. Allah korkusu ve bilinci buralarda da lazım. Düşman şeytan oraları çok seviyor.

Bay bayan aynı ortamlarda olduğumuzu unutmadan, dilimizin tesettürünü giydirerek hareket edilmeli. Evlatalrimiza da bunu aşilamalıyiz. Onlarda öncelikle mümin kimlikleriyle bu alanlarda bulunmayı ògrenmeli. İşin teknolojik kısmı en kolay yanı.

Yeni dünya düzeninde neler var bilemiyorum. Ama hızın olduğu yerde daha dahası da vardır, ani kazalarda vardır. Herşeye hazırlıklı olunmalı..

Sanal rahatlığı denilen sorumsuzluk ancak ahmakların işidir. Tehlikelre karşı uyanık olun. Akıllı olun. derim.

Hasbihale devam ederiz.
__________________

~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~




Alıntı ile Cevapla