Konu Başlıkları: Matematik Yalan Söylemez
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03 Şubat 2021, 10:10   Mesaj No:10

Kara Kartal

Medineweb EDİTÖRÜ
Kara Kartal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Kara Kartal isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 59105
Üyelik T.: 03 Şubat 2018
Arkadaşları:1
Cinsiyet:
Mesaj: 3.635
Konular: 430
Beğenildi:3260
Beğendi:3728
Takdirleri:26348
Takdir Et:
Standart

QUOTE=Mihrinaz;4332
Yaratanın kusursuzluğu, yaratilanın işine verdiği ehemmiyet gösterdiği özen matematik gözüyle baktığında da net şekilde ortadadır.
Gerçekler dünyasıdır matematik ve;

Bir işin matematiğini çözmüş birini asla kandıramazsıniz.[/QUOTE


Matematikle aramdaki ilişkiyi tekrar gözden geçirdim maaş,hesaplar,ödemeler,alışveriş haricinde matematik hayatın neresinde derdim aptal aptal.
Mesela fibonacci dizisi önüme çıktı ço ilgimi çekti.örnekleri üzerinden bahsedeyim. Çam kozalağındaki taneler kozalağın altındaki sabit bir noktadan kozalağın tepesindeki başka bir sabit noktaya doğru eğriler oluşturarak çıkarlar. İşte bu taneler soldan sağa ve sağdan sola sayıldığında çıkan sayılar, Fibonacci Dizisi’nin ardışık terimleridir.İnsan yüzünde kulaklar arasındaki mesafe, gözle üst dudak arasındaki, burnun altı ile çene arasındaki mesafe altın oranı göstermektedir. En önemli değerlerimizden biri olan Mimar Sinan’ın da birçok eserinde Fibonacci Dizisini göstermektedir. Örneğin Süleymaniye ve Selimiye Camileri’nin minarelerinde Fibanacci dizisi mevcuttur. Altın oran kullanan diğer sanatçılardan bazıları; Michelangelo, Raphael, Rembrandt, Seurat ve Salvador Dali gibi. Denizyıldızının 5 kolunun olması, elma veya bir limonu kestiğinizde içinde 5 çekirdek limonda 8 bölüm görmek rastlandı olmadığını söylemişlerdir.Ppatyadan,ağaç yapraklarının dizimine kadar her şey ama herşey matematikmiş. sözel yaşıyoruz hayatı.hesaplarımız tutmuyor.bellisfhfgshsfhsg
Alıntı ile Cevapla