Konu Başlıkları: 90 Gün'e 90 Dua Medineweb
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19 Mart 2021, 19:57   Mesaj No:53

Kara Kartal

Medineweb EDİTÖRÜ
Kara Kartal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Kara Kartal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 59105
Üyelik T.: 03 Şubat 2018
Arkadaşları:1
Cinsiyet:
Mesaj: 3.660
Konular: 437
Beğenildi:3281
Beğendi:3757
Takdirleri:26572
Takdir Et:
Standart

35.GÜN

*EL-HAYY* *AYET* ; “O Hayydır. Ondan başka ilah yoktur, dini ona has kılarak ona dua edin.Hamd, âlemlerin rabbi olan Allah´a mahsustur.”(Mu'min 65)
*MANASI*;Diri ve her şeyin kendisiyle diri olduğu zat (dirilten).
*İNSANDAKİ TECELLİSİ ; Allah’ın Hayy ismine iman eden bir kul mahlukâta bakarken her şeyin diri olduğunu, akıl sahibi, iman sahibi olduğunu ve rabbini hamd ile tesbih ettiğini bilir. Allah, insana da Hayy ismiyle tecelli edip onu diriltmiştir. Bir de insana ruhundan nefhedip, onu ruhuyla diriltmiştir. Allah’ın, kuluna ruhundan nefhetmesinin içerisinde El Esmau’l Husna’sının tecellisi vardır.Kul, Allah’ın esmasını üzerinde taşır, Allah’a Allah ile iman eder, Allah’ın ayetlerine iman ederse gerçek manada Hz. İnsan olarak diri olur ve insana bakarken de El Esmau’l Husna’yı onun üzerinde görüp insana öyle muamele eder.

*DUA* ; Sen Hayy olansın, bütün varlığın kendisiyle diri olduğu zatsın Allah’ım! Bizi de seninle dirilenlerden eyle! Bizi her anda senin hayy olduğunu ve seninle diri olduğunu tadanlardan eyle! Sen haya sahibisin! Bizi de kullarına karşı haya sahibi olanlardan eyle! Sana karşı haya etmeyip şirk koşanlardan eyleme Allah’ım!
Alıntı ile Cevapla