Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17 Nisan 2021, 17:51   Mesaj No:1

Hâdimul İslam

Medineweb Baş Editörü
Hâdimul İslam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Hâdimul İslam isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:15
Cinsiyet:
Memleket:MEDİNEWEB
Yaş:45
Mesaj : 13.247
Konular: 1455
Beğenildi:13465
Beğendi:9745
Takdirleri:31416
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Dolma severlere Zeytinyağlı Patlıcan Dolması Tarifi

Dolma severlere Zeytinyağlı Patlıcan Dolması Tarifi

Patlıcan kurutmaya değer bir tarif[emoji108]


[emoji420]Malzemeler[emoji404]

20 adet kurutulmuş patlıcan
1 su bardağı pirinç
2 adet büyük boy soğan
4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı sumak
1/2 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
1 çay bardağı zeytinyağı

[emoji419]Pişirme Önerisi

Pişerken arada kontrol edin eğer beklenenden önce suyunu çekerse sıcak su eklemesi yapın.

[emoji779]Nasıl Yapılır?

Yaklaşık 20 adet kuru patlıcanı kaynayan suyun içine atın ve yumuşayana kadar, yaklaşık 5 dakika haşlayın. Yumuşayan kuru patlıcanları süzerek suyun içerisinden alın.


1 çay bardağı zeytinyağını pilav tenceresinde kızdırın. 2 adet büyük boy yemeklik dorğranmış soğanı tencereye ekleyin ve sotelemeye başlayın. Soğanlar hafif yumuşayınca 4 diş sarımsak ve birer yemek kaşığı domates ve biber salçası ekleyin ve kavurmaya devam edin.

İyice yıkamış olduğunuz 1 su bardağı pirinci de ekleyin ve 2-3 dakika daha kavurun.
1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı sumak, 2 yemek kaşığı nane ve 1 yemek kaşığı toz şeker ekleyin.

Kuru patlıcanların içini 1 cm boşluk bırakacak şekilde doldurun

Doldurduğunuz patlıcanları tencereye dizin,patlicanlari üst üste dizebilirsiniz. üzerine 1,5 su bardağı su ve 2 yemek kaşığı nar ekşisi dökün ve tencerenin kapağını kapatıp kaynamaya başlayana kadar orta ateşte pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısın ve 40 dakika daha pişirmeye bırakın. (Dikkat edin su isterse ilave edin)

Kuru patlıcan dolmalarını piştikten sonra ocaktan alın. Ilık veya soğuk olarak servis edin.


Hayırlı iftarlar.
__________________




İnsanı BEDENEN ameliyat için BAYILTMAK gerekir.

RUHEN ameliyat etmek içinse AYILTMAK...


Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi Hâdimul İslam 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
İstiklal Marşından Bugüne Bir Vicdan Hikayesi Makale ve Köşe Yazıları Hâdimul İslam 0 19 20 Aralık 2025 22:36
01 Adana Tencerede🤌 Türkiye Lezzet Haritası -81 İl- Esma_Nur 5 85 18 Aralık 2025 15:17
İyi ki Üye Oldun -Su Damlası Tebrik-Selamlaşma-Hoş Geldin su damlası 7 131 18 Aralık 2025 14:37
Sulandırdıkça Çoğalan Üniversiteler Makale ve Köşe Yazıları Hâdimul İslam 0 36 17 Aralık 2025 19:07
Ruhunuzu Dinlendirecek Kıraat Sesli-Görüntülü-Dinle Hâdimul İslam 0 33 17 Aralık 2025 17:12