Konu Başlıkları: Bir Sorum Var
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21 Mayıs 2021, 20:40   Mesaj No:103

Filistin

Medineweb Aktif Üyesi
Filistin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Filistin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 680
Üyelik T.: 25 Aralık 2007
Arkadaşları:1
Cinsiyet:
Memleket:Bedlis
Yaş:43
Mesaj: 214
Konular: 19
Beğenildi:273
Beğendi:500
Takdirleri:2691
Takdir Et:
Standart

>>>>forum hocalarıma bir soru sormak istiyorum(fecr hoca abdulmelik hoca,mihrinaz hoca,bedia hoca esma nur hoca su damlası hoca veya delil ile cevap verebilecek herhangi bir hocamız)
>>>>konut kredisi ile ev aldık. Kredi vadesi 10 yıl. Kalan 4 yıl diğer 6 yıl ödendi. Kredi çeken vefat etti. Kredi çekilirken hayat sigortası yapıldı.ve sigorta ölüm halinde borçları üstlenmekle mesuldür. Buraya kadar problem yok.ve banka tarafından sigortaya tebligat yapıldı kalan borç ödendi.
>>>> soru şu;
1-biz varislerin borcu reddetmesi halinde mevtaya sorumluluk var mı? veya varisler sorumlu mudur? sigorta şirketi yasal yükümlülük gereği borcu ödedi zaten. Sigorta şirketine havale edilen bu borç için huzursuz durumdayız. İçimizin teskin edilmesi için cevap bekliyorum. Şu da unutulmasın; varisler daha küçük yetim çocuklar. Ancak mal varlığı var fakir değiller.
2-zaten sigorta şirketi bunu ödedi.rahmetlinin hayrına sevabına onun amel defterine işlenmesi niyeti ile vakıflara camilere imkanlar nisbetinde destek verebilir miyiz? normal sadaka tasaduk değil? bu borcun telafisi için hepsini değil de kısmen? bir nevi kefaret olsun diye?

cevaplar için ;
Alıntı ile Cevapla